sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tukka suorana

Tukka suorana saa juosta viikonvaihteen tapahtumissa.

Lauantaina ajelimme Israelin Ystävien toiminnanjohtajan Ilkka Vakkurin kanssa Pieksämäelle paikallisen yhdistyksen 40-vuotisjuhliin. Oikeata juhlan tuntua olikin monilla tavoin. Juhlapuhujana oli entinen meppi, nykyinen puoluejohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah. Hän on entuudestaan tuttu jopa Brysselistä, jossa hän vieraillessamme tuurasi Timo Soinia Timon ollessa estyneenä isännöinnistä. Pääsihän Sari mepiksi Perussuomalaisten kanssa solmitun vaaliliiton avulla Timon vanavedessä.

Israel-juhlat ovat siitäkin mieluisia, että ne aina päättyvät Israelin ja meidän kaikkien siunaukseen sekä maittemme kansallislauluihin Hatikvaan ja Maamme-lauluun. Niin nytkin kuopiolaisen Alavan seurakunnan Zipporim-kuoron laulaessa runsaasti muitakin heprealaislauluja. Kuorossa oli tuttu laulajakin Liisa nimeltään, ei tosin Liisa Ihmemaassa kuitenkaan.

Nyt sunnuntaina ensin sain olla pitämässä tämän Valvomisen sunnuntain eli kirkkovuoden lähinnä viimeisen sunnuntain messun Jämijärven kirkossa, jonka jälkeen saimme myös nauttia kirkkokahvit seurakuntakodissa.

Päivällä juhlittiin todella komeasti Kankaanpään musiikkiopiston 50-vuotista taivalta koko Kankaanpää-salin tungokseen kansoittaneen väkijoukon kanssa. Esiintyjiäkin vain muutaman kuukauden ikäisistä muskareista yli satahenkiseen juhlakuoroon ja tasokkaaseen orkesteriin saakka juhlapuheista puhumattakaan.

Illalla ryhmäkokouksessa kuten muillakin ryhmillä riitti asiaa kaupunginjohtajan valinnasta ja ensi vuoden budjettiesityksestä lähtien. Maanantaina hallituksessa aloitetaan budjettikäsittely ja illalla on lisäksi valtuustonkin kokoustaminen.
Silti vielä myöhemmin illalla liikuntakeskuksen pururadankin kiertäminen riitti tukka suorana hulmuten ohjelmaan.

Ei kommentteja: