keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Jussi Niinistön vierailusta

Jotain ihmeellistä on nyt koneessa. Pitkä tarkasteluni puolustusministeri Jussi Niinistön vierailusta katosi, kun yritin siirtää sitä blogiini, ja joka sanan alle tulee punainen viiva. Lisäksi tällekään sivulle en pääse suoraan, vain googlen kautta. Ei jaksa kirjoittaa ajatuksia uudestaan, kun ei edes tiedä katoavatko ne taas bittiavaruuteen.

Myös tänne blogiini uutta kirjoittamaan oli tosi hankala päästä, mutta nyt kuitenkin ollaan täällä. Jatketaan siis:

Jotkut jo epäilivät Jussin lupauksensa mukaista saapumista tänne Pohjois-Satakuntaan, kun hän vielä eilen toimi pimeyden ytimessä Brysselissä EU:n puolustusministerien kokouksessa. Mutta niin vaan hän oli tänään ensin aamusta Parkanossa tutustumassa varikkoon, jossa työt ovat vähentyneet, kun Suomi Jussin edeltäjien aikana Ottawan sopimukseen yhtyen on luopunut jalkaväkimiinoista. Parkanossa hän lisäksi tapasi kaupunginjohtaja Jari Heiniluoman ja kaupunginvaltuuston perussuomalaisen puheenjohtajan Reijo Ojennuksen.

Niinisalon tykistörykmentin tarkastus  oli seuraavan ohjelmassa ja siellä kävi ilmi mm. se, että varuskunta kyllä on hyvässä turvassa, vaikka viereiselle entiselle kantahenkilökunnan asuinalueelle onkin tulossa pakolaiskeskus. Samalla alueella on lasten päiväkoti, peruskoulukin on lähellä, mutta maahanmuuttovirasto on suvereeni päättäjä keskusten perustamisessa. Emmehän me kaupungin edustajatkaan tienneet koko asiasta mitään ennen kuin perjantaina luimme lehdistä.

Kankaanpään kaupungintalolla perussuomalaisten tilaisuuteen oli kertynyt puolueväkeä myös Siikaisista, Honkajoelta, Karviasta, Jämijärveltä ja Porin Laviasta. Jussin valaisevan puolustustilaamme koskevan puheen jälkeen sateli hänelle kysymyksiä ja kaiken kaikkiaan voitiin todeta hänen tehneen historiaa olemalla ensimmäinen perussuomalainen ministerivierailun tekijä Kankaanpäässä. Timo Soini tosin oli pyhäinpäivänä hyvän ystävämme hautajaisissa Siikaisissa ajaen Kankaanpään kautta, mutta varsinaisesti sitä ei voi laskea ministerivierailuksi, joita nyt odotamme myös muilta ministereiltämme, jotka kaikki tekävä tärkeää työtä ja ovat tervetulleita alueellemme.

Timo Soinihan on täällä käynyt vuosien mittaan lukemattomia kertoja silloinkin, kun kannatuslukumme olivat prosentin luokkaan oli hän satakunnan piirikokouksissa, joita usein pidettiin Kankaanpään kaupungintalolla. Talvella ennen vaalejahan Timo oli vastaanottamassa perussuomalaisille lahjoitettua hevosta Honkajoella, jossa järjestettiin myös yleisötilaisuus kuten myös Kankaanpäässä. Kesäisin Timo on aina käynyt kesämökiltään Sastamalasta päin pesäpallopeleissä Kankaanpäässä, mutta tämä ensimmäinen ministerikesä jäi nyt väliin.

Illalla Jussi on juhlapuhujana yhteisessä Kankaanpään Seudun Reserviupseerien 70- ja Kankaanpään Reserviläisten 60-vuotisjuhlassa ja erinomaiset ja kiitellyn puheen pitikin todeten varsinkin maavoimiamme viime hallituskaudella kaltoin kohdellun puolustusvoimauudistuksen eli rankan säästökuurin nyt kääntyneen päinvastaiseksi ja ensi vuoden budjettiin saadaan 50 miljoonan lisäraha ja sitä kasvatetaan koko tämän hallituskauden ajan, jonka ansiosta myös maavoimien puolustustehokkuus saadaan palaamaan entiselleen. Ja tänä päivänä kaikki ymmärtävät Puolustusvoimiemme merkityksen päinvastoin kuin vielä muutamia vuosia aikaisemmin.

Ei kommentteja: