tiistai 10. marraskuuta 2015

Tuntoja killan kokouksesta

Sota on sotaa ja sodassa voi kuolla! Meidän isämme menivät käskystä sotaan ja siksi olemme nyt Suomen tasavalta. Tänään Kankaanpään seudun Tykistökillan syyskokouksen päätteeksi näytettiin dvd-esitys Tali-Ihantalan taisteluista jatkosodan loppuvaiheiden kunniakkaista päivistä kesä-heinäkuussa 1944, jolloin itse olin vajaan vuoden ikäinen. Ilman näitä torjuntavoittoja - tosin raskain menetyksin - ei Suomen tasavaltaa olisi enää olemassa.

Tämä on meidän hyvä muistaa, kun maahamme tulee jatkuvasti parhaassa taisteluiässä olevia miehiä pilvin pimein. Ja yksikin totesi TV-haastattelussa, että hän olisi joutunut sotilaaksi sotaan ja siellä voi kuolla! Tietysti Syyriassa esimerkiksi eivät rintamat aina ole kovin selviä, koska siellä on monia taistelevia ryhmiä, mutta kuitenkin: eikä juuri siellä pitäisi myös oman kansan miesten olla selvittämässä maan asioita, jotta päästäisiin rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Ei se tietenkään ole kovin helppoa!

Ja maamme on päättänyt ottaa pakolaisia suoraan leireiltä juuri niitä, jotka todella ovat hätää kärsiviä lapsia ja naisia sekä vanhuksia. Ei näin, että heitä vastoin Dublinin sopimusta tulee tuhatmäärin Tornion kautta. EU ponnistuksistaan huolimatta ei näy saavan mitään rotia asiantilaan.

Ei kommentteja: