keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vakioittamista

Kyllä tehtykin on ja kyllä suunnitelmiakin on, vaikkei kuluneena vuotena anottukaan Leader-rahaa eikä tukea myöskään ELY-keskukselta.

Tämä tuli ilmi pitäessämme Kankaanpäässä kuudella pienehköllä järvellämme toimivan Karhoismajan vesireittien kunnostusyhdistyksen kokousta. Kaikille järville on asennettu vedenpinnan mittaamiseksi korkeuskiintopisteet ja niiden avulla mitataan järvien veden korkeutta, mikä tänä vuonna koko ajankin on ollut todella korkea vuodenvaihteeseen mentäessä ja järvien saadessa (toivottavasti) jääpinnan. Nyt vedenpinta on vuoden korkein viimeaikojen kovien sateiden ansiosta. Tätä mittausta suoritamme keskivedenpintojen vakioittamiseksi, jotta ei kesä-aikanakaan pinnat laskisi liian alas.

Myös jatkuvasti suoritamme vedenlaadun näytteiden ottamista. Jo useamman vuoden ajan ovat mittaustulokset näyttäneen parantuneita tuloksia. Näin olemme jotain saaneet aikaankin. Vesiimme laskevien ojien suihin on rakennettu suodatusesteitä, jotka siis toimivat toivotulla tavalla. On meillä ollut alussa mainittuja rahoituskanaviakin ja tutkimme mahdollisuuksia uusienkin rahoituslähteiden saamiseksi

Ei kommentteja: