perjantai 22. tammikuuta 2016

Soini: Sopua haettiin ja sopuun päästiin

STT:n uutisoimana Oma kommenttini:
Nyt varmaan on Sebastiankin käynyt kovat Ollin oppivuodet ja näin on opittu - molemmin puolin!  Puoluehallituksessa Sebastianin vieressä istuvana voi todeta, että hänen työskentelynsä syksystä lähtien on ollut mitä rakentavinta ja yhteistyöhakuista ja -kykyistä!

Perussuomalaisissa yritetään päästä eteenpäin kolmannen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottamisen aiheuttamasta hajaannuksesta. Puheenjohtaja Timo Soini myöntää, että Tynkkysen eron myötä puolueesta lähti vastalauseena muitakin.

Soinin mukaan puoluehallituksen päätös ottaa Tynkkynen uudelleen puolueen jäseneksi on saanut muutkin eronneet pohtimaan jäsenyyttä uudelleen.

Päätös Tynkkysen ottamisesta uudelleen puolueeseen, mutta erottamisesta varapuheenjohtajan paikalta syntyi puoluehallituksen kokouksessa.

- Se oli meidän yhteinen keskustelu puoluehallituksessa. Haluttiin hakea sopua ja sopuun päästiin. Tämä oli se, mistä päästiin yksimielisyyteen.

Slunga-Poutsalo: Varapuheenjohtajuudesta luopuminen Tynkkysen oma ehdotus

Perussuomalaisissa harkitaan vielä, valitseeko puolue kolmannen varapuheenjohtajan tehtävästä eronneen Sebastian Tynkkysen tilalle. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan välitöntä tarvetta sille ei ole, koska puoluehallitus on päätösvaltainen.
Varapuheenjohtajan valitsemiseksi perussuomalaisten pitäisi kutsua koolle puoluekokous, joka normaalin aikataulun mukaan järjestettäisiin vasta ensi vuonna.

Perussuomalaisten lehti Suomen Uutiset kertoi eilen, että Tynkkynen palaa puolueen jäseneksi, mutta on päättänyt luopua varapuheenjohtajuudesta.
Slunga-Poutsalo kiistää, että varapuheenjohtajuudesta luopuminen olisi ollut ehto sille, että Tynkkynen saa puolueen jäsenyyden takaisin.

Puoluehallitus erotti Tynkkysen lokakuussa. Syyksi kerrottiin se, että tämä oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt puolueen yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen.

- Varapuheenjohtajan paikasta luopuminen oli hänen oma esityksensä, joka virisi siinä keskustelun aikana, Slunga-Poutsalo kommentoi STT:lle Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Puoluesihteeri ja perussuomalaiset ministerit matkustivat tänään Lappiin, jossa he vierailevat muun muassa Sallan rajanylityspaikalla ja Tornion järjestelykeskuksessa.
Ministerikierrokset lienevät yksi puolueen tavoista yrittää palauttaa äänestäjäkunnan luottamus ja kääntää syöksyvä kannatusluvut.

Tänään julkaistu Helsingin Sanomien gallup vahvisti kannatuksen tippuneet jo 9,6 prosenttiin. Kannatuksen putoamisesta alle kymmenen prosentin on kertonut aiemmin myös Ylen mielipidemittaus.

Slunga-Poutsalo sanoo, että hän uskoo pohjakosketuksen olevan nyt saavutettu. Hän arvioi, että perussuomalaisia aiemmin äänestäneet ovat siirtyneet niin sanotusti katsomoon eli he harkitsevat vielä puoluettaan. He eivät siis suoraan ole siirtyneet minkään muun puolueen kannattajaksi.
- Äänestäjiltä on tullut pitkin syksyä palautetta, että he eivät äänestä enää ikinä ketään. Tämä on se, mistä olen huolissani.

Ei kommentteja: