sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

5 leipää 2 kalaa

Vasta illalla pidettyäni aamulla messun Jämijärven kirkossa löysin hyllystä kirjan nimeltä viisi leipää ja kaksi kalaa - savolaispojan eväät, Wille Riekkisen 60-vuotisjuhlakirjan. Siinä kerrottiin tämän evankeliumin tapahtuman olevan yhden rakkaimmista piispa Riekkiselle.

Kirkkovuoden sunnuntain aiheena näet on Elämän leipä ja evankeliumitekstinä juuri tämä Jeesuksen ruokkimisihme Johanneksen evankeliumista. Niinpä päivää kutsutaankin leipien sunnuntaiksi, ja Jeesus itse on Elämän leipä, jota messussa saimme osaksemme niin sanassa kuin myös alttarin sakramentissa.

Ruokasunnuntaihin liittyen Jämijärven Martat olivat järjestäneet oikein keittolounaan ja täytekakkukahvit kaikille Marttojen kirkkopäivään saapuneille. Kanttorina toimi tunnetulla taidollaan Keijo Vättö.

Sain myös käydä onnittelemassa pirteää 95-vuotiasta hänen kodissaan ja myös 91-vuotiasta, joka nyt oli laitospaikalla, vaikka hänkin oli täysissä henkisissä voimissa. Molemmat jopa odottivat seurakunnan edustajan käymistä. Näin seurakuntayhteys on molemminpuolista, se on hienoa.

Ei kommentteja: