lauantai 19. maaliskuuta 2016

Iltalehdessä Luuppalan jutussa

Jarmo Luuppala on tunnettu kansanedustajia ja heidän edesottamuksiaan tutkivasta journalismistaan Iltalehdessä Aina jutut eivät suinkaan mairittele kansanedustajia.

Tämän päiväisessä eli viikonlopun Iltalehdessä hän artikkelissaan päinvastoin puhuu hyvin myönteisessä sävyssä edelliskauden varapuhemiehestä, jonka sanoja hän lainaa heti otsakkeessa: Joistain eduista on luovuttava. Ja päättää myös juttunsa sanoihini:

Velkaa on sata miljardia. Emme voi tässä tilanteessa pitää jokaisesta edusta kiinni loppuun asti. Ei sopimuksesta mitään tule, jos ei olla valmiitta sopimaan ja luopumaan joistain eduista.

Artikkelissa Luuppala koskettelee kahden hoitotyön tekijän  palkkaamistani eduskuntakaudellani esimerkkinä monilla aloilla mahdottomiin mittasuhteisiin nousseen ahneuden suitsimiseksi.

Nyt todella näyttää jo vähän valoisammalta yhteiskunta- eli kilpailukykysopimusneuvotteluiden osalta, vaikka paljon on vielä sopimista ja neuvoteltavaa. Mutta yhteisymmärrykseen pääseminen on ainoa tie, jolla saamme maamme asioita kuntoon ja se on meille kaikille paras tie.


Ei kommentteja: