torstai 17. maaliskuuta 2016

Kylässä sairaanhoitopiirillä

Meitä PoSa-kuntien edustajia oli sairaanhoitopiirin vieraina.
 Kiitettävästi  olimmekin noudattaneet  kutsuaja saimme kuulla hyviä uutisia. Tulevassa SoTe-uudistuksessa Satakunta säilyy niiden 12 alueen joukossa, jotka saavat täyden palvelun ylläpitämisen statuksen, joten nykyiset palvelut ja päivystykset voidaan säilyttää jatkossakin.

Sairaanhoitopiirillä on suunnitteilla mittavat uudisrakennushankkeet, jotka kuitenkin toimintojen järkeistämisen ansiosta maksavat itsensä takaisin lyhyessä ajassa säästöjen ansiosta.

Sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto toikin vakuuttavasti esiin näitä uudistuksia ja totesi sairaanhoitopiirin vuosittain tekevän mittavia toiminnan parantamisia, mutta samalla myös säästöjä, joista hyvänä esimerkkinä on hänen mainitsemansa kuluvan vuoden budjetin säästöt:

Tavoitteenamme on ollut laatia sairaanhoitopiirin ensivuoden talousarvio miinus-merkkisenä. Olemme tässä onnistuneet. Käyttötalouden ja investointitalouden menot pienenevät vuonna 2016.
Talousarvioon liittyvän henkilöstösuunnitelman mukaan vähennämme vuonna 2016 vuositasolla 59 työpanosta; ilman irtisanomisia ja lomautuksia.

Ei kommentteja: