maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisenviettoa

Pääsiäinen on vietetty hyvissä merkeissä, jopa sääkin on muuttunut lämpimän keväiseksi.

Pääsiäisiltana klo 22 Jämijärven messussa oli hyvä meininki. Heikin kerholaiset eli lauluryhmä ja muutenkin reippaat virret antoivat hienon musiikillisen panoksen, jota myös runsas kirkkovierasjoukko osasi arvostaa.

Tänään toisena pääsiäispäivänä sain saarnata Kankaanpään messussa Jeesuksen ilmestymisestä ylösnousemuksensa jälkeen Emmauksen tiellä kahdelle opetuslapselleen ja miten nämä joutuivat toteamaan: Eikö sydämemme hehkunut innosta, kun hän kulkiessamme puhui meille ja opetti meitä ymmärtämään kirjoitukset.

Kankaanpäässä oman panoksensa yhteiseen jakamiseen antoi myös Nuorisoseuran torvisoittokunta esittämällä siioninvirsiä, joita sitten veisattiin myös kirkkokahvien päälle nuorisoseuran juhlatilassa.
Pääsiäistä vastaan yöllä jouduttiin Ylivieskassa pitämään messu Ylivieskan perustuksiaan myöten palaneen kirkon käryävien raunioiden äärellä. Pari vuotta sitten myös juuri pääsiäisenä Jämijärvellä koettiin järkyttävä kahdeksan kuolonuhria vaatinut lento-onnettomuus. Näin ristin ja murheen pitkäperjantai ja riemullinen ylösnousemuksen pääsiäinen kuuluvat yhteen. Niin epätoivoisille ja uskonsa menettäneille Emmauksen tien opetuslapsillekin koitti vapauttava tieto Mestarinsa kuolleista nousemisesta.

Ei kommentteja: