torstai 3. maaliskuuta 2016

Tapahtumista riittää

Ajan tempo näyttää olevan aina vain kiihkeämpi.

Eilen päästiin myös hallituksen taholta hyväksymään yhteiskuntasopimista, kun työmarkkinajärjestöt sen nyt viidennellä kerralla ja yhdeksän kuukauden neuvottelurumpan jälkeen olivat solmineet, SAK tosin lupasi tuoda kantansa maanantaina. Tänään sitten jo yksi sen jäsenliitoista elintarviketyöntekijät sanoutuivat sopimuksesta irti. Eduskunnan kyselytunnilla oppositio tietysti hiillosti syntyvästä vakauttamis- ja kilpailukyvyn elvyttämissopimuksesta, mutta tämä on yksi perin tärkeä virstanpylväs tiellä työpaikkojen lisäämiseen, talouskasvuun ja velkaantumisen hillitsemiseen.

TV1 A-talk-ohjelmassa oli mukana perussuomalaisten valtuutettu Köyliön susienvastustusyhdistyksen varapuheenjohtaja Maarit Markkula perustellen hyvin köyliöläisten kannan, ettei Säkylä-Köyliö-alueella tarvita susia, koska siellä ei ole laajoja erämaa-alueitakaan ja nykyisin sudet juosta jolkottelevat pitkin pihapiirejä ja ovat tehneet tuhojakin. Ja täytyisikö odottaa, että esimerkiksi lapsille  vaikkapa koulutiellä tapahtuisi jotain. Eikä metsään ole paljon menemistä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö puolestaan oli TV2 puolituntisessa ohjelmassa klo 23 molemminpuolin hyvin perustellen toimintaansa puolustusministerinä ja puolustusvalmiutemme parantamista, jolla teillä olemmekin hyvässä alussa. Tarpeita kyllä riittää ja edessä 2030-luvulla on uuden lennoston ja myös merivoimien kaluston uusiminen.

Gallupistakin on taas tullut tuloksia, hallitusvastuu painaa kaikkiakin hallituspuolueita, mutta merkillepantavaa on, että lähes 42% ei tuonut lainkaan julki puoluekantaansa. Tässä joukossa nimenomaan on paljon perussuomalaisia äänestäneitä, jotka nyt ovat harkintalinjalla. Mutta  kun ankarasti arvostellaan maahanmuuttopolitiikkaamme, on muistettava että hallituksella on 80-kohdan kiristysohjelma turvapaikanhakijoiden asemasta. Ja mikä eduskuntapuolueista on perussuomalaisia maahanmuuttokriittisempi. On ollut jo ennen tätä hallitsemattomaksi kasvanutta maahanmuuttoa ennen ja on sitä yhä edelleen. Mutta laivaakaan ei käännetä hetkessä, mutta koko ajan edetään vaikean tilanteen ratkaisemiseksi palautuspäätöksineen. Itsekin olin haastateltavana gallup-tuloksen tiimoilta Satakunnan radiossa.

Ei kommentteja: