keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Korkeamman opetuksen tuskaa

Pakolliset säästöt purevat kaikilla aloilla. Kun Kankaanpään kaupungin puheenjohtajiston kuultavina olivat SAMK:n edustajat hallituksen puheenjohtaja Antti-Vesa Knuuttila ja rehtori toimitusjohtaja Juha Kämäri, eivät he suotta olleet huolestuneita korkeamman opetuksen asemasta Satakunnassa.

Heidän vierailunsa jälkeen on saatu lukea uutisia Itä-Suomen yliopiston keskittämispolitiikasta. Vuosikymmenien pituinen opettajakoulutus lopetetaan Savonlinnassa ja keskitetään Joensuun kampukselle. Tampereella on päästy yliopiston, ammattikorkeakoulun ja teknisen korkeakoulun läheiseen yhteistyöhön. Koko maassa on avattu kielten yhteisopetus, samaa toivottaisiin kaikkienkin aineiden osalta.

Satakunnassa on viritelty myös yhteistyötä SAMK:n ja yliopistokeskuksen välillä. Yliopistossa on neljän eri yliopiston opetusta eli se on siis neljän yliopiston filiaali. Pelättävissä on, että joku yliopistoista vetää säästösyistä opetuksensa pois. Vieraiden viesti joka tapauksessa oli selkeä: Korkeakouluopetus säilyy Satakunnassa ja sen puolesta tehdään kaikki voitava.

Kankaanpäätä korkeakoulutuksen säästöohjelmat purevat myös sikäli, että meidän Taidekoulumme toimii SAMK:n alaisuudessa. Koulun asemastahan on käyty taistelua ja tällä hetkellä sen asema on vakaa korkeatasoisen taideopetuksen tyyssijana, sitä myös vahvistaa Tampereen taideopetuksen lopettaminen.

Ei kommentteja: