keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Yrityselämä monipuolista

Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus tekee näillä raukoilla rajoilla hyvää työtä neljän henkilön voimin, yksi heistä on jopa pikkuserkkunikin, jonka tulin tietämään juuri tänään johtaessani Kankaanpään kaupungin edustajan puhetta vuosikokouksessa, jossa olin jopa osake-enemmistön haltijana, kun Kankaanpäällä on enemmistö ja muut kunnat Siikainen, Karvia ja Jämijärvi ovat vähemmistössä.

Toimialarakenteemme on monipuolinen, vahvoja aloja : 1) metalliteollisuutta, 2) elintarviketeollisuus. 3)rakennustuoteteollisuus.
Niinpä olemme 20 000-40 000 asukkaan seutukunnista monipuolisin. Matkailu nostaa päätään Jämin toimiessa kärkenä. Alkutuotantoakin riittää. Elinvoiman tuojana on myös Niinisalon
tykistörykmentti.

Meilläkin on sama tendenssi kuin koko maassakin, eli yritykset muuttuvat fuusioinnin kautta suuremmiksi. Polyuretaanieristeiden valmistaja SPU on siirtynyt Kingspan Groupin osaksi. Älyvaate ClothingPlus puolestaan on siirtynyt Jabil-konsernin omistukseen. Honkajoen biokaasutehdas puolestaan siirtyy valtio-omistajan Gasum Oy:n omistukseen. Nämä kaikki takaavat yrityksille entistä suuremmat kehitysmahdollisuudet. Näin eteenpäin mennään monella alalla.

Ei kommentteja: