sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Puolustusministerin vastaanotolla.

Paljon maanpuolustusväkeä ja myös tuttuja perussuomalaisia sain nähdä puolustusministerin ja rouvan Uudenvuodenpäivän perinteisellä vastaanotolla Säätytalolla. Myös sai tavata monia kansanedustajia puolustus ja turvallisuusaiheisista valiokunnista, mm. Pertti Salolainen, joka on tullut ensimmäisen kerran eduskuntaan jo vuonna 1970, jolloin muuten SMP sai silloisen jytkyn eli 18 kansanedustajaa. Pertti on siis vanhin edustajista, mutta virkavuosissa Mauri Pekkarinen v.1979 eduskuntaan tulleena menee ohi, koska Pertti oli välillä kymmenkunta vuotta suurlähettiläänä Lontoossa. Ja tietysti Ilkka Kanerva on ykkönen, yhtäjaksoisesti vuodesta 1975.

Myös muuta kankaanpääläistä väriä löytyi. Kansanedustaja Kauko Juhantalo Liisa rouvansa kanssa oli ja kaksi Myllykankaan veljestä kenraali Markku ja reserviin siirtynyt eversti Mikko rouvineen. Naapurista Parkanosta olivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Ojennus Helena rouvineen. Reijo toimii myös Oikeutta Eläkeläisten toiminnanjohtajana.

Säätytalo on sikäli tuttu rakennus, kun teologisen tiedekunnan sielunhoitokonferenssit pidettiin Ylli Yrjö Knuutilan johdolla talon suuressa salissa suuren osanottajamäärän vuoksi, olivathan vuosikurssit parinsadan hengen luokkaa.

Ei kommentteja: