torstai 2. helmikuuta 2017

Elämme maalaus


Eläkkeelle siirtyvälle maakuntajohtaja Pertti Rajalalle veimme tänään hänen lähtiäisvastaanotolleen kaikkien Pohjois-Satakunnan kuntien yhteiskiitokset ja Kankaanpään Taidekoulussa tehdyn taideteoksen, jonka innoittamana delegaation puheenpitäjänä vertasin monessa mukanaolleen ja yhä edelleen esimerkiksi kirkolliskokouksessa ja Suomi 100-vuotistoimikunnassa mittavaa elämäntehtävää tekevää maakuntajohtajamme elämään taideteokseen Fredrik Wislöffin sanoja lainaten:
Saadaksemme oikean vaikutelman maalauksesta meidän on katsottava sitä etäämpää. Jos seisomme aivan sen äärellä, se näyttää epäselvältä ja sekavalta. Emme ehkä tajua mitä se edes esittää. Näin on myös elämämme suurten tapahtumien laita. On päästävä määrätylle etäisyydelle ymmärtääksemme kaiken tapahtuneen merkityksen.



Jumala itse kuljettaa pensseliä siinä maalauksessa joka esittää elämäämme. Ei ole ainoatakaan väriä, ainoatakaan pensselivetoa, jolla ei olisi tarkoitusta. Kaikki tähtää kokonaisuuteen – Jumalan suunnitelmaan elämässämme.
Ja näin kaikkien Pohjois-Satakunnan kuntien puolesta saimme toivottaa Pertti Rajalalle hyviä eläkeläispäiviä!

Ei kommentteja: