sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ala-arvoista journalistiikkaa

Ei turhan turhaan mediaa arvostella. Siksi ei kovin innosta esim. TV:n poliitisten ohjelmien katsominen, kun niitä tehdään määrätyn värisihdin läpi suurelta osin. Ja niin joka tasolla. Meillä on sellainen jopa paikallislehti. Ilmoitin tulleeni valituksi paikkakuntamme kansanedustajan jälkeen merkittävimpään tehtävään politiikan saralla eli hallituspuolueen puoluehallitukseen jo kolmannen kerran peräkkäin. KOSKAAN ei lehti ole siitä kertonut sanallakaan!

Viikon Apu-lehdessä on myös yksi journalistiikan riman alitus, kun lehdessä vuorottelee toinen toistaan surkeampia poliittisia kommentoijia sivuaan riipustamassa. Nyt arvon kolumnisti yrittää pistää lipan alta Timo Soinia siinä tietenkään onnistumatta, vaan koko sepustus kääntyy kirjoittajaansa vastaan. Kauanko ko. lehdellä on varaa pitää mokomia kyhäelmien tekijöitä avustajinaan.

Aivan toisenlaista tasoa sentään on Suomen Kuvalehdessä. Nytkin asiantuntevasti artikkelissa Suomen ulkopolitiikasta. Ja toinen yhtä valaiseva tutkimus kuntien ryhmittelystä viiteen tasoon elinvoiman, väestön ja talouden perusteella.

Kankaanpään on kolmannessa eli keskiryhmässä sijaluvulla 171, kun kuntia on yhteensä297. Ja huonoimmassa viidennessä eli yhden tähden kuntien joukossa ei ole yhtäkään Satakunnasta.

Ei kommentteja: