maanantai 17. huhtikuuta 2017

Saarnanosa pääsiäisenä

Pääsiäismessun loppukehotuksessa sanotaan täydellä syyllä:
Synnin ja kuoleman kahleet on murrettu,
uskovien pääsiäinen on alkanut.
Maailma on saanut toivon.
Sen tähden, veljet ja sisaret,
ottakaa vastaan pelastavan kärsimyksen voitonmerkki +,
sillä te kuulutte Kristukselle -
häneen teidät on kastettu.
Eläkää uudessa kuuliaisuudessa.
Viettäkää iloiten suurta juhlaa.

Jeesus Mestarimme jakaa todella iloa ja hyvää mieltä. Hän on jopa sanonut: Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja olisi yltäkylläinen elämä. Tämän lauseen olen saanut muistolauseeksi omalta rippikoululeiriltäni ja voisiko parempaa ja rohkaisevampaa opetusta saada elämäntien kulkemista varten. Ei olekaan suurempaa iloa kuin saada Jeesuksen omasta suusta kuulla: Poikani, tyttäreni, ole hyvässä turvassa, sinun syntisi on anteeksiannettu. Sinä olet Jumalan lapsi! Olet taivaan perillinen!

Pääsiäisenä ensimmäisinä Jeesuksen tyhjälle haudalle saapuneet naiset valtasi tämä sama pyhä ilo. Jeesus antoikin heille tehtävän: Menkää ja viekää sanoma minun veljilleni. Ja tämä sama tehtävä tulee voimakkaasti esiin myös Matteuksen evankeliumin lopussa olevassa tutussa lähetyskäskyssä: menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.

Voidaankin sanoa, että Kristuksessa alkoi täällä maan päällä uusi aika, ratkaiseva käännekohta koko ihmiskunnan historiassa. Kristuksen tähden kaikki ihmiset ovat Jumalalle yhtä arvokkaita ja rakkaita. Kun Kristus kuoli kaikkien meidän puolestamme, osoitti hän esimerkillään ja puheillaan kaikkien ihmisten samanarvoisuuden. Ja näin Jumalan meillä osoittama käsittämätön rakkaus Pojassaan Kristuksessa on meille voimakkain motiivi lähimmäisemme rakastamiseen. Apostoli Paavali kirjoittaakin: Kristus on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. Näin todellisen lähimmäisen rakkauden perusta on anteeksiantamus. Ja on hyvä muistaa, että rakkaus on aina velassa

Ei kommentteja: