sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Satakunnan vaalituloksesta

Satakunnan vaalitulosta tarkastelin ensimmäisessä kunnallisvaalien jälkeisessä perussuomalaisten Satakunnna piirihallituksen kokouksessa puheenjohtajan katsauksena:

Saamme olla tyytyväisiä kunnallisvaalitulokseemme koko maata ajatellen Satakunnassa. Saimme 58 valtuutettua. Kannatuksemme on maan suurin 12,3%, laskua edelliskerrasta 1,2%, kun koko maassa kannatus oli 8,8%, laskua 3,5%. Kuitenkin edelliskerralla nousua oli 7%, joten siitä suli pois vain puolet.

Satakunnassa olemme edelleen neljänneksi suurin puolue ja olimme jokaisessa kunnassa suurempi kuin vihreät. 2 kunnassa saimme lisäpaikan Karvia ja Nakkila. Samana pysyttiin 5 kunnassa: Eura, Honkajoki, Jämijärvi, Kokemäki ja Siikainen. 6 kunnassa väheni 1 paikka Harjavalta, Kankaanpää, Merikarvia, Pomarkku, Pori ja Rauma. 2 väheni Huittisissa ja Ulvilassa, mutta niissä myös pieneni koko valtuuston paikkaluku kuten myös Raumalla, Nakkilassa taisi suureta. Ilman valtuutettua jäätiin vain Pomarkussa, jossa oli vaikeuksia ehdokkaiden saamisessa, vaikka sielläkin suoritettiin kaikin voimin ehdokashankintaakin. Olimme myös ehdokashankinnassa ykköspiiri lisäämällä ehdokasmäärää 8, toinen lisännyt piiri oli Kymi.  

Myös viiden parhaan kunnan joukossa voi sanoa, että meitä vanhoja Satakunnan kuntia oli 4 kärjessä Kihniö, Honkajoki, Punkalaidun ja Kankaanpää. Vain ulkopuolisia viiden joukossa oli 3. Kaustinen.
Koko maan suurin valtuustoryhmä 9 on Kankaanpäässä, 8 valtuutettua on vain kolmessa kunnassa joukossa Pori.

Koko maan vaalitulosta tarkasteltaessa on merkille pantavaa, että taas vaalipäivänä kirimme, kun ennakkoääniä saimme 8,2%, vaalipäivänä tulos oli 9,2%, mutta kiri ei nyt ollut riittävän suuri kuten viime eduskuntavaaleissa, jolloin vaalipäivänä kannatuksemme oli suurin kaikista puolueista.

Tappioomme tiedämme kyllä sitten monia syitä raskaampana tietysti median suorittama mollaaminen, raskas hallitusvastuu talouden korjaamiseksi ja paikalliset riidat: Helsinki, Tampere, Kotka, Ruovesi, Virrat, Kärsämäki jne.

Olemme kuitenkin toiseksi suurin puolue Honkajoella, Karviassa ja Kankaanpäässä. Äänikuninkaita ovat Laura Huhtasaari Porissa ja Tommi Laitila Honkajoella. Äänikuningatar eniten naisten ääniä keränneenä on Sofia Latvajärvi Kankaanpäässä.

Ei kommentteja: