maanantai 8. toukokuuta 2017

Turvallisuuskysymys tapeetilla

Vaikka Kankaanpäässä viisi puoluetta ovat laittaneet meidät perussuomalaiset toiseksi suurimman puolueen sivuraiteelle, niin valtakunnan mitassa on toisin. Esimerkkinä tämän päivän toukokuinen Reserviläisliiton lehti.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo taas kerran Suomen turvallisuusympäristön muuttuneen, siksi tarvitaan uutta tiedustelulakia helpottamaan viranomaisten tiedonhankintaa.

Samaa mitä ajankohtaisinta aihetta käsittelee lehdessä myös eduskunnan puhemies Maria Lohela juhlapuheessaan Maanpuolustuskillan vuosikokouksessa hahmotellen sekä ulkoista että sisäistä turvallisuutta. Ulkoisen hän sanoo olevan hyvässä mallissa, mutta sisäiseen kohdistuu paljon rajat ylittäviä uhkia: hallitsematon maahanmuutto, ihmiskauppa, järjestäytynyt rikollisuus, terrorismi.

Hesarissa pääkirjoitustoimittajien esimies Matti Kalliokoski pohtii myös turvallisuuslakiesityksen kiireelliseksi julistamista, joka vaatisi vähintään 166 kansanedustajan tuen. Hän arvelee, ellei Presidentti ole tyytyväinen lakiesitysten etenemiseen, voi se vaikuttaa Presidentin päätökseen jatkoaikeistaan. Hänen päätöstäänhän odotetaan jo nyt keväällä suurella jännityksellä!

Ei kommentteja: