tiistai 2. toukokuuta 2017

Valtuutettujen arvoa nostetaan

Kaupungin hallintosääntöehdotus kaupunkiliitosta lähteen kaupunginvaltuutettujen aseman korostamisesta. Niinpä lautakuntien puheenjohtajien on oltava valtuutettuja.

Samoin esitetään kaupunginhallituksen jäsenet ja varajäsenet valittaviksi valtuutettujen tai varavaltuutettujen joukosta. Meillä Kankaanpäässä nyt kuitenkin on niin, että meidän perussuomalaisten yhdeksän valtuutetun ja yhtä monen varavaltuutetun joukossa on vain yksi nainen. Siksi emme mitenkään voisi täyttää esitettyä määräystä sukupuolikiintiöiden osalta. Siksi kaupunginhallitus päättikin poistaa hallintosäännöstä kokonaan hallituksen varajäsenten määrittelyn, joten voimme varajäsenen valita tarvittaessa valtuustoryhmän ja varavaltuutettujen ulkopuoleltakin.

Muuten laskeskelin koko maan perussuomalaisten valtuutettuja tarkastellessani kokonaista 25 sellaista vähintään neljän perussuomalaisen valtuutetun tai useamman ryhmää, joissa oli ainoastaan miespuolisia valtuutettuja. Meillä Kankaanpäässä sentään on Sofia Latvajärvi, vieläpä naisvaltuutettujen ääniharavana, jolle mielestämme oikeutetusti kuuluu hallituksen puheenjohtajuus.

Ei kommentteja: