maanantai 14. elokuuta 2017

Ehdokkaksi: kolmas kerta toden sanoo

Tänään oli eka päivä, kun sai jättää sisään ehdokasilmoituksen Länsi-Suomen Osuuspankin edustajiston vaaliin. Vaalit pidetään 6.-19.11.2017. Jätin heti ilmoitukseni, joten olen siis ehdokkaana edelleen edustajistoon, jossa olen nyt ollut kaksi kautta. Ja eikös sananlaskukin sisällä syvän viisauden sanoessaan, että harvoin kaksi kolmannetta.

Pankin alue on jaettu eri ehdokaspiireihin ja pohjoiseen alueeseen kuuluvat monet Pohjois-Satakunnan kunnat. Vaalikäytäntö muuttuu edelliskertaisesta siten, että kun aiemmin muodostettiin vaaliliittoja, joiden yhteisäänimäärän mukaisesti jaettiin paikat, niin nyt vain kilpaillaan henkilökohtaisesti eli eniten ääniä saaneet valitaan. Meidän alueelta saadaan nyt neljä edustajiston jäsentä, kun edelliskerralla edustajia valittiin yhtä vähemmän eli kolme.

Viime kerralla keskustan vaaliliitto sai 470 ääntä, meidän perussuomalaisten ja vihreiden yhteinen lista 431, kokoomus 282 ja demarit 184 ääntä. Itse sain 127 ja Jari Koskela 112. Edellellämme olivat vain keskustan Pekka Mäkelä 146 ja Mikko Uusitalo 139. Pekan ja minun lisäksi valituksi tuli kokoomuksen Kari Kähkönen 78 ääntä.

Ei kommentteja: