keskiviikko 8. elokuuta 2018

Ei vieläkään kolmantena päivänä

Vattulaisen 18. sija kympin juoksussa on näissä EM-kisoissa yksi ilon aiheista, joita ei paljon ole ollut suomalaisittain. Näin kirjoitti keväällä professorin arvon saanut ystävä! Tällaisestakin on nykyään iloittava, vaikka meillä on vielä elossakin Euroopan Mestari vuosimallia 1971 10.000 metriltä!

Kolmas päivä on takanapäin, eikä vieläkään yhtäkään suomalaista ole nähty 12 parhaan muodostamassa loppukilpailussa, tosin tavallaan kaksi on jo sen hankkinut päästyään loppukilpailuun kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja tänään keihäänheittäjä Antti Ruuskanen, kun valitettavasti Oliver Helander putosi jatkosta ja kymmenottelija Savolan viimeiset lajit keihäs ja tonniviiden juoksu pudottivat hänet sijalle 15, vaikka välillä oli jo12 joukossa. Topi Raitanen juoksi hienosti eränsä voittajana loppukilpailuun esteissä, mutta mukaan pääsi 15 juoksijaa, joten 12 joukossa olo ei ole sataprosenttisesti varmaan, joskin mitä todennäköisintä, jopa erittäin hyvälläkin sijoituksella.