lauantai 22. syyskuuta 2018

Seurakuntavaaliohjelmaa


Peruskansan seurakuntaliiton ohjelmaa



Meidän kirkkomme on enemmän kuin ajan tuulien mukanaan vietävissä oleva instituutio, Meidän kirkkomme on ihmisten yhteisö, joka edustaa alati kiihtyvän muutoksen keskellä ajattomuutta ja pysyvyyttä sen keskeisimmässä sanomassa ja arvoissa.



Takaisin Me voimme ottaa vain osallistumalla. Ryhtymällä tekoihin.  Jaloilla voi olla kätevä ja helppo äänestää mutta se ei muuta mitään. 



Vanhan Testamentin profeetta Aamoskin jo sanoo: Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro. Näin on myös toimittava ja ennen kaikkea juuri seurakunnassa, jossa pitää muistaa usko toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus. Siksi palveleva diakoniatyö, maailman ääriin ulottuva lähetystyö ja oman seurakunnan alueella toimiva rakkauden evankeliumin esillä pitäminen ja levittäminen ovat seurakunnan keskeiset tehtävät ajasta aikaan



Uskomme sisältö: pelastumme yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen kautta, ei tarvitse mitään uudistamista, vaan sanomamme on ajaton. Toimintamuotoja on sen sijaan aina ajanmukaistettava ja korostettava virkakoneiston rinnalla yleisen pappeuden merkitystä. Näin saamme elää jatkuvassa uudistumisessa eli reformaatiossa ja missiossa eli lähetyksessä.



Ajankohtaiseksi tulevasta kirkkoherran valinnasta pidämme kiinni seurakuntien liitosneuvotteluissa päätetystä kannasta, että valinta on tehtävä kaikkien seurakuntalaisten yleisellä vaalilla eikä jätettävä valittujen luottamushenkilöiden ratkaistavaksi.


Ei kommentteja: