torstai 27. syyskuuta 2018

Tiedustelulaeista

Lähetin viikko sitten oheisen kirjoituksen Satakunnan Kansan yleisönosastolle, sensuuri on iskenyt eikä mitään ole julkaistu, joten tulkoon nyt julki täällä Facebookissa:
Maavoimien päällikkö kankaanpääläissyntyperäinen kenraalimajuri Markku Myllykangas ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva olivat pätevinä alustajina keskiviikkoiltana Porin Yliopistokeskuksessa Satakunnan Maanpuolustusyhdistyksen järjestämässä runsaasti yleisöä keränneessä keskustelutilaisuudessa 100-vuotiaan Puolustusvoimiemme kunniaksi.
Ilkka Kanervan tuotua esiin Suomen olevan ainoan länsimaan, jossa ei vielä ole tiedustelulakeja ja vihjattua, että vastustustakin löytyy, kysyin keskustelussa, miltä taholta tätä vastassaolemista esiintyy. Ike vastasi sitä olevan varsinkin vasemmalla olevien veljiemme taholta. Samalla hän heitti ikään´kuin vastavetona, että hän ihmettelee, miksi Jussi Halla-aho vastustaa. Vastasin että syytä en tiedä, mutta ilmoitan hänelle tästä ja että tämä taitaa olla hyvän miehen ainoa sokea piste.
Jussi itse sitten vastasi tiedusteluuni, ettei hän koskaan ole vastustanut tiedustelulakeja. Hän vain on arvostellut menettelytapoja: Kritisoin perustuslain muuttamista kiireellisenä. Ei Turunkaan terrori-iskua olisi tiedustelulla estetty. Hallitus haluaa lain pikaisesti läpi saadakseen sulan hattuunsa siitä, että “on tehnyt jotain”. Lisäksi hallitus unohti kiireensä lähes vuodeksi, kun kaikki aika meni sote-lakien käsittelyyn. Haluamme vain, että siitä tulee hyvä.
Toisiin kysymyksiini Ike sitten ei juuri vastannut. Samana päivänä ilmestyneen eduskunnan pitkäaikaisen kunnioitetun pääsihteeri Seppo Tiitisen kirjan johdosta kysyin Tiitisen listasta, eikä myöskään juuri silloin uutena asiana esiin tulleeseen sisäministeri Kai Mykkäsen kaksoiskansalaisuuslain vastustukseen varsinkin rajavartiolaitoksen osalta. Yleisen mielipiteenkin mukaan ainakin juuri yli 1300 km pitkällä itärajallamme tämä laki pitäisi saada voimaan.
Anssi Joutsenlahti, Kankaanpää, ent. varapuhemies

Ei kommentteja: