sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Tiitinen on ykkösmies

Eduskunnan pääsihteeri emeritus Seppo Tiitinen yhdessä Pekka Ervastin kanssa ovat laatineet helposti luettavan kirjan Tiitinen Vakoilijoita ja veijareita. Eduskuntatyöstä saa hyvän kokonaiskuvan ja valotetaan monia kiistanalaisia kysymyksiä selkeästi ja kansanedustajan työtä arvostaen.
Esimerkkinä vain: Perustuslakiuudistuksen valmistelussa otettiin mukaan myös kansainvälisiä sopimuksia, joista Tiitinen sanoo: "Ongelma on siinä, että kun suomalaiset kirjoittavat jotakin lakiin, he ottavat sen tosissaan. Muualla maailmassa lakiin kirjattuja taivaanrannan maalauksia ei oteta yhtä vakavasti. Vallitsee oikein perinne olla ottamatta niitä tosissaan." Niinpä meidän suomalaisten olisi hyvä oppia suhtautumaan vähän rennommin ja luovemmin korkealentoisiin säädöshankkeisiin, sillä on turha luulo saada EU-kumppaneitamme muuttamaan käytöstään omalla esimerkillämme!
Kaiken kaikkiaan lukemisen väärtti kirjan kaikin puolin, selvitetään myös kuuluisan Tiitisen listankin arvoa, joka on kaikin tavoin täysin yliarvostettu! Voin täydestä sydämestä todeta olleeni varapuhemiehenä etuoikeutettu saadessani olla hänen läheinen työkumppaninsa!

Ei kommentteja: