keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Paljojen kirjojen tekemisellä ei loppua

Sain juuri loppuun luetuksi, osittain jopa kahteen kertaan, Jussi Niinistön puolustusministerikaudesta Jari Korkin kirjoittaman 191 sivuisen opuksen Puolustuksen paluu. Jussi on yksi parhaista ellei paras sodan jälkeisistä puolustusministereistämme. Aiemmin pesti oli vähän niin kuin jakojäännös, muttei ole enää maailmanpoliittisen tilanteen muututtua kärjistyneemmäksi.

Kirjasta saa hyvän ja seikkaperäisen selonteon puolustusvoimiemme kaikinpuolisesta uudesta kehityksestä ja ajan valtimolla pysymisestä. Kuvataan myös uusia kalliita hankkeita niin Laivue 2020 kuin ja ennen kaikkea 64 uusien Hornettien  7-10 miljardia maksavasta hankinasta, jotka tosin eivät tulleen ministerikauden päätettäviksi.

Kirjan loppuosassa kosketellaan myös puoluehajaannusta ja hallituksen säilymistä. Hyllystäni löytyy myös omistuskirjoituksella ja luettunakin Jussin puolison Leena Sharman teos Ne, kohtaamisia perus-Suomessa. Jussin kirjassa ei vielä omistuskirjoitusta ole, mutta ehkä sen saa vaikkapa entisten kansanedustajien kokoontumisessa eduskuntatalolla 19.11.

Tulee vain mieleen - ei näiden kirjojen osalta - mutta muuten, miten valtava on uusien kirjojen ilmestymismäärä, ja vähän jokaisen täytyy pukata jonkinlainen kyhäelmä kirjamarkkinoille, vaikka kirjojen lukeminen ja arvostus kaiken kaikkiaan on voimakkaassa laskusuunnassa.Ei kommentteja: