tiistai 24. maaliskuuta 2020

Koronan hengitysvaikeuksiin lisähappea

Hapen tarpeesta Ylen sunnuntai-uutisen mukaisesti:
Lombardian hallintoalueella sijaitseva Bergamon provinssi on koronaviruksen pahiten runtelema alue koko Italiassa. Ylen puhelimitse haastattelema sydänkirurgi Caterina Simon kertoo, että Bergamon pääsairaalassa täysi hätätila on kestänyt jo kuukauden.
Sairaalassa hoidetaan pelkästään koronaviruspotilaita. Tarkkaa sairaalassa olevien covid-19 -potilaiden määrää Simon ei osaa kertoa – joka tapauksessa heitä on "satoja".
Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta tästä:
Koko sairaala täynnä koronapotilaita
Ylen puhelimitse haastattelema sydänkirurgi Caterina Simon kertoo, että Bergamon pääsairaalassa täysi hätätila on kestänyt jo kuukauden.
Sairaalassa hoidetaan pelkästään koronaviruspotilaita. Kaikki kiireettömät toimenpiteet on lykätty ja muuta hoitoa tarvitsevat sairaat on ohjattu muualle. Tarkkaa sairaalassa olevien covid-19-potilaiden määrää Simon ei osaa kertoa – joka tapauksessa heitä on "satoja".
Simon työskentelee osastoilla, joilla on vähemmän vakavia koronavirustapauksia. Töitä tehdään välillä viikon jokaisena päivänä, välillä voi saada yhden vapaapäivän. Näitä osastoja on sairaalassa seitsemän – nimiltään covid1, covid2, covid3 ja niin edelleen. Osastoilla on Simonin mukaan kaikenikäisiä 30-vuotiaista ylöspäin.
– Näillä osastoilla on potilaita, joiden tila ei ole ainakaan toistaiseksi kriittinen, mutta kyllä se hankala on. Normaalisti monia heistä hoidettaisiin tehohoidossa, mutta nyt ei ole tilaa. Monilla on huomattavia hengitysvaikeuksia ja he tarvitsevat lisähappea, Simon sanoo.

Ei kommentteja: