perjantai 24. huhtikuuta 2020

Koskaan ennen kokematonta

Suomalainen sanonta: Teit niin tai näin, niin aina väärin päin, sopii mitä parhaiten nykyiseen korona-pandemian luomaan poikkeustilaan. Vaikka hallitus tekee parhaansa, tällaiseen koskaan aikaisemmin koettuun ei ole osattu eikä voitu valmistautua ja näin kaikki on uutta ja ennen kokematonta!
Hengityssuojainten ja muiden suojavarusteiden hankinnassa on nähty ihmeellisiä episodeja ja edelleen niitä on täysin riittämättömästi. Samoin testauksien määrä on edelleen pieni. Entä tartuntaketjujen selvittäminen?
Viimeinen haloo on noussut koronan ansiosta taloudellisia tappiota kokevien yritystukien jaosta Business Finlandian kautta. Miten koronatuet ovatkin vaihtuneet investointituiksi. Asetuksia olisi täytynyt heti aluksi muuttaa, koska BF:n säännöt edellyttävät tukia myönnettävän vain yritysten kehittämiseen.
Edessä on erilaisten rajoitusten purkamista varsinkin talouselämän vaatimuksista. Uudenmaan rajathan jo aukaistiin - monen mielestä liian hätäisesti - mitä muita rajoituksia poistetaan. Vaikeita päätöksiä on siis edessäpäin.
Itselleni kaikkein ikävin, vaikka täysin ymmärrettävä, oli päätös estää suurten yli 1000 hengen tilaisuuksien järjestäminen heinäkuun loppuun asti Herättäjä-juhlien yli 50-kertaisena kävijänä. Enpä ole yksin!

Ei kommentteja: