sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Keskustelu käy kuumana

Keskustelun laineet käyvät korkealla, kun Timo Soini ei allekirjoittanut muiden puoluejohtajien tavoin rkp aloitetta julistuksesta, ettei EU-vaaleissa esitettäisi maahanmuuttokriittisyyttä. Timo itse kertoi koko jutun tähdänneen perussuomalaisten suitsimiseksi ja ehdokasvalintaa rajoittavasti. Ja tähän toisten painostukseen ei vapaan maan vapaa mies alistu, PerusS päättää itse omista asioistaan ja ehdokkaistaan. Lisäksi puoluejohtajat ovat jo 1990-luvulla allekirjoittaneet vastaavanlaisen julkilausuman ja siinä vapaaehtoisesti on Timo Soininkin allekirjoitus. Taitavat vaan muut puoluejohtajat olleet niin lyhyen aikaan pallillaan, etteivät tiedä vanhoja asioita.

Juuri loppuviikosta eduskunnassa käydyssä keskustelussa tuli taas kiistattomasti ilmi, miten PerusS ainoana suhtautuu kriittisesti maahanmuuton rajuu lisäämiseen muka työvoimatarpeen tyydyttämiseksi, vaikka maassamme on jatkuvasti korkea työttömyys. Me kannatamme kansallisesti vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa ja lähtökohtana on periaate "maassa maan tavalla", joka periaate sisältää myös aktiivisen halun työllistyä. Kiintiöpakolaisia on tietysti otettava sovittu määrä, mutta sen yli ja ohi tulevia on voitava tarkastella kriittisesti. Parasta olisi tietysti kaikille osapuolille hoitaa pakolaisia mahdollisimman lähellä lähtömaata, josta on helppo palata olojen sen salliessa takaisin ja kustannuksetkin olisivat paljon pienemmät.

Ei lähimmäisenrakkaus suinkaan estä järjen käyttämistä. Itse hankin vuosittain noin 3.000€ tänä vuonna jo 150 vuoden ikään ehtineelle Suomen Lähetysseuralle Heränneen Kansan Lähetysrahaston välityksellä ja kannatan kaikin tavoin lähetystyötä ja Kirkon Ulkomaanapua. "Sydämin, suin ja kätten töin avuksi kiiruhtakaamme." Rakkaus on kekseliäs.

Ei kommentteja: