tiistai 14. huhtikuuta 2009

Leppäsen korttelista

Tämänpäiväisessä Kankaanpään Seudussa on jälleen kerran esillä paljon puheenaihetta herättänyt Leppäsen korttelin rakentaminen torin vieressä. Pauli Lanteen hallinto-oikeudelle tekemään valitukseen on kaupunginhallitus antanut vastineensa ja Erkki Lilja jättänyt päätökseen eriävän mielipiteensä yhtyen Lanteen tekemän valituksen perusteluihin, jotka ovat ainakin maalaisjärjellä kiistattomat, eihän jo päättynyttä sopimusta sopimuskauden jälkeen enää voida jatkaa. Päättynyt mikä päättynyt, eihän muuten sopimuksilla ole mitään merkitystä.

Perussuomalaisina emme mitenkään ole rakentamista ja kaupungin kehittämistä vastaan, päinvastoin. Siksi olemme koko ajan halunneet, että alkuperäinen Lanteen oikaisuvaatimus olisi hyväksytty ja niin olisi päästy asiaa jatkamaan heti puhtaalta pöydältä. Hyvä on, että hallituksen vastausta valitukseen on pyydetty näin nopeasti, toivottavasti itse päätöskin tulee yhtä joutuisasti.

Asiassa kaikkein eniten arvostelua on aiheuttanut se, että aiottuun yrityspohjaiseen rakennushankkeeseen on kytketty myös kaupunki rahoittajan osaan eli 400 neliöstä Yrityspalvelulle ja 80 neliöstä Info-pisteeksi on tehty 10 vuoden vuokrasopimus. Miksi kaupungin pitää olla tukemassa yhtä yrittäjää, kun kymmeniä muita yrittäjiä ei ole tuettu. Ja ainakaan minulle ei ole auennut kuten ei monelle muullekaan, miksi Yrityspalvelun pitäisi muuttaa pois nykyisistä täysin ajanmukaisista ja itse omistetuista tiloistaan, jotka kaiken lisäksi sijaitsevat myös ydinkeskustassa.

Kaupunginvaltuustossa olemme jättäneet aloitteen kansanäänestyksestä Leppäsen korttelin jatkoratkaisuista sen keskeisen sijainnin vuoksi, jos ja kun valitus kumoaa jo päättyneen sopimuksen nykyisestä rakennushankkeesta.

Ei kommentteja: