lauantai 2. toukokuuta 2009

Jani Sievisen yksipuolinen vappupuhe

Satakunnan Kansa päätoimittaja käsitteli ansiokkaasti EU-ehdokas Jani Sievisen vappupuhetta, jota hän uutistoimittajan mukaan ei ollut itse kirjoittanut. Sitä suuremmalla syyllä pitää ihmetellä, että pääkirjoituksen mukaan puheessa todettiin, ettei Timo Soinin EU-kriittisyys sisällä mitään muuta kuin pelkkää arvostelua, arvostelua ja arvostelua.

Timo Soinin EU-ohjema on aivan sama kuin perussuomalaisten ohjelma: Suomalaisena Euroopassa - kansanvallan puolesta. Monisivuisessa julistuksessa on tietysti aiheellista kritiikkiä, mutta myös paljon muuta, jopa Sievisenkin kanssa samaa huolta nuorisosta: "Väestön ikääntymisestä puhuttaessa pidämme moraalisesti arveluttavana sellaista politiikkaa, jossa suomalaisia nuoria kannustetaan ainoastaan taloudelliseen tuottavuuteen ja tehokkuuteen eikä esimerkiksi perhe-elämälle anneta sellaista arvoa kuin mielestämme kuuluisi".

Perussuomalaiset kannattavat myös kansallisesti vastuulista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka lähtökohtana on periaate "maassa maan tavalla", joka periaate sisältää myös aktiivisen halun työllistyä. Ohjelma sisältää edelleen: Ei EU:n itälaajentumiselle (Turkki), demokratia on kansanvaltaa, yhteisöllisyys on voimavara, suomalaisuus on voima, oma tupa - oma lupa, maatalous kansalliseen päätösvaltaan, on ajettava Suomen etuja, EU:n rakenteita kevennettävä, energiaomavaraisuus on itseisarvo. Tavoitteena on palauttaa valtaa EU:lta takaisin kansallisvaltioille eli vähemmän EU:ta, ja samalla parempaa. Suomalaisia koskevat äänestykset takaisin Suomeen. Tarvitsemme palovaroittimen myös Brysselissä, kotisi on Euroopassa, Suomessa.

Arvostelukin voi olla myös rakentavaa niin kuin Timo Soinin esittämä. Oli siksi hyvä, etten aikomuksestani huolimatta sittenkään lähtenyt kuuntelemaan urheilusankari Sievisen puhetta.

Ei kommentteja: