maanantai 4. toukokuuta 2009

Vesijuoksusta elinkuntoa ja elämyksiä

Meitä on parikymmentä vesijuoksijaa ja kymmenkunta uimaria Kankaanpään uimahallissa aamu-uinnissa. Mahdumme hyvin ja tunnelma on korkealla, kun olemme voittaneet itsemme ja tulleet klo 7 alkavaan aamu-uintiin. Iltaisin hallissa onkin kuulemma kovempaa vilskettä, mutta näin aamulla on hyvinkin väljää.

Suurin osa vesijuoksijoista käyttää juoksuvyötä. Mutta yhtenä aamuna oli paikalla esittelijä, jolla oli näytteillä kahdenkinlaisia kenkiä. Itsekin hankin vähän lumikenkiä muistuttavat vesikengät ja niillä juoksemisen pitäisi olla tehokkaampaa kuin vyöllä. Ja kyllähän siinä koko ajan saa palkea melkein hengästykseen asti pysyäkseen pinnalla.

Kesällä vesijuoksu tuo uusia ulottuvuuksia. Järvellä voisi vapaasti liikkua vaikka kuinka kaukana, kunhan vain on aikaa ja vesi riittävän lämmintä. Esim. viime kesä vilahti ohi niin nopeasti, ettei vesijuoksuun säiden puolesta juuri ollut tilaisuuksia.

Uimahallimme onkin yksi Kankaanpään vetovoimaisimmista paikoista. Hyvin laajalta alueelta aina Parkanoa ja Ikaalisia myöten käy hallissa koululaisia ja myös yksityisiä. Siksi kannattaa pitää hyvää huolta koko liikuntakeskuksestamme ja kaikistakin liikuntapaikoista, jotka muutenkin ovat meillä monipuoliset ja korkeatasoiset. Juuri nämä ovat yksi tärkeä tekijä houkutellessamme ihmisiä alueellemme. Hyvät koulutusmahdollisuudet on toinen ja tärkein on tietysti työpaikkojen saaminen. Se taas onkin vaikeampi juttu, ainakin näin laman aikana.

Ei kommentteja: