sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Irtopisteita vaalirahoitussotkusta

Vihreiden mepit, naiskaksikko, tekee politiikkaa vaatimalla eduskuntaa hajoitettavaksi vaalirahoitusten epäselvyyksien takia ja varsinkin kepun puheenjohtajansa pääministeri Vanhasen johdolla osoittaman peittelyn ja muistamattomuuden vuoksi. Ulkopuolisesta tuntuu, että miten pääministerinä voi olla henkilö, jonka muisti näin pätkii ja palautuu vaiheittain.

Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis on yhtynyt vihreiden naisten laulukuoroon hajotusvaaleista. Miksei muuten kukaan puhu Hautalan ja sdp:n Liisa Jaakonsaaren eduskuntapaikasta luopumisesta kesken kauden äänestäjänäs pettäen. Timo Soinista vaan vaahdotaan, vaikka hän aina selkeäti ilmoittaa esim. palaavansa ensi eduskuntavaaleissa Suomeen.

PerusSuomalaisilla ei ole luurankoja kaapissa vaalirahoitussotkuissa. Jotkut ovatkin vaatineet, miksei me pidetä suurempaa meteliä näistä pimeistä rahoista, joita löytyy myös kahden muun suuren puolueen kokoomuksen ja demareiden kaapeista. Jopa ällöttävyyten asti meni äskeisten EU-vaalien kokoomuksen jatkuvat kokosivun ilmoitukset, millä rahalla nekin maksetaan. Vasemmistopuolueiden ammattiyhdistysliikkelta saamat isot rahat ovat myös totisinta totta.
Siksi kansalaisten vaatima täysin avoin puoluerahoitus on saatava aikaan. Silloin kaikki puolueet ovat samalla lähtöviivalla eikä pimeillä rahoilla manipuloida kansalaisia jonkin puolueen äänestäjäksi vastoin äänestäjän parempaa tahtoa.

PerusS on varaa seuraavien vaalien alla tuoda tämä asia suurin kirjaimin esille ja ilmoittaa oma täyden läpivalaisun kestävä vaalibudjettinsa.

Ei kommentteja: