sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Tapani Yli-Saunamäki

Tutustuin Tapani Yli-Saunamäkeen hänen ollessaan Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtajana ja se jälkeen Karhu-urheiluvälineitä valmistavan firman markkinointipäällikkönä. Viime aikoina hän on päässyt julkisuuteen vähemmän mairittelevien syiden vuoksi todellisena kummisetänä, niin kuin päivän Helsingin Sanomat hänestä otsakoi lähes sivun jutussa.

Näyttää siltä, että mihin tahansa hän tartuu, se tuhoutuu. Onko hän siis epäonnen soturi. Hänhän on ollut kahden presidenttiehdokkaankin tukijoukoissa, Esko Aholla jopa kampanjapäällikkönä ja viimeksi Sauli Niinistön takuumiehenä. Kummastakaan ei tullut presidenttiä. Kepulle hän ei enää kelvannut seuraavan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen tukijaksi ja tuskin enää seuraavalla kerralla Niinistöllekään. Uskon, että PerusSuomalaisetkin sanoutuvat irti, jos hän olisi tarjoutumassa, istuuhan hän sanojensa mukaan kolmatta kautta Hyvinkään kaupunginvaltuustossa sitoutumattomana Kepun listoilta valittuna siksi, että sieltä oli helpointa tulla valituksi. Aatteen mies siis.

Hän siis toimi vaalirahaa itsensä konkurssitilaan asti jakaneen Nova Groupin toimitusjohtajana ja oli mukana kaikissa Kehittyvien Maakuntien Suomi-yhdistyksen vaalirahojen jakamisessa etsien aktiivisesti rahoituskohteita kepun ja kokoomuksen ehdokkaista isänmaallinen mies kun on. Tuntuu vain ihmeelliseltä, ettei hänen mieleensä edes juolahtanut, että PerusS se vasta onkin isänmaallinen vastustaen jopa EU:ta ja toimien vakaalta ei-sosialistiselta pohjalta. Mutta onkohan sittenkin kaiken taka-ajatuksena ollut etujen saalistaminen, eihän PerusSuomalaisia ole tarvinnut ottaa huomioon, tuskin niitä edes on ollut olemassakaan suurten päälliköiden näkövinkkelistä katsottuna eikä heillä ainakaan ole ollut mitään päätösvaltaa kaavotusasioissa ja valtakunnallisesti verolakeja tms. päätettäessä.

Jatkossa voisi olla toisin, kun PerusS on kansan tuella kiivennyt vakavasti otettavien vaihtoehtojen joukkoon, kun 10% kannatuksella matemaattisesti saisi eduskuntaa 20 edustajaa. Tämän mukainen vaalilakiuudistushan on sovittu, mutta valitettavasti se ei tule voiman vielä seuraavissa vaaleissa. Mutta ei PerusS tähänkään asti ole tarvinnut kummisetien pimeää rahoitusta, sanan voima on riittänyt ja se riittää eteenkinpäin, ovathan kansankin silmät auenneet ihmettelemään valtavia vaalimainoksia: kenenkä rahoilla nekin on maksettu!

Satakunnastakin tätä Yli-Saunamäen jakelemaa rahaa sai Kauko Juhantalo 10.000€ ja Kevan hallituksen puheenjohtaja Samsa Kataja 5.000€.Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen on ollut mukana kepun ja Nova Groupin välisissä neuvotteluissa ja suositteli tuen maksamista Samsalle. Tämäkin on hyvä muistaa kuten sekin, että Kauko perheyhtiön kautta oli kaavoittamassa ja rakentamassa yhden auliin rahoittajan Kyösti Kakkosen Tokmanni-kauppahallia yhdelle parhaalle paikalle arvokaassa Kankaanpään kulttuurimaisemassa.

Mutta tuskin sentään Yli-Saunamäki niin korkealle arvostetaan, että vaalirahasotkujen takia uusia eduskuntavaaleja järjestettäisiin.

Ei kommentteja: