tiistai 9. kesäkuuta 2009

Soinin salaisuus

Olen ajatellut Timo Soinin olevan erilaisen politiikon. Tämänpäiväinen Jukka Jusulan Huomenta Suomi tv-haastattelu vahvisti näkemystäni. Samoin Mitro Revon saman ohjelman haastattelu.

Tutustuin muuten Jukka Jusulaan vasta vaalien alusviikon perjantaina, kun Timo Soini oli Kankaanpään torilla. Jaoin materiaalia mielestäni tutunomaiselle miehelle, jota en oikeastaan tuntenut. Hän esittäytyi Jukka Jusulaksi, Timon autokuskiksi. Silloin selvisi, olinhan hänet nähnyt Seinäjoen puoluekokouksessakin vähän joka paikassa, mutta en tullut keltään kysyneeksi, kuka tämä jokapaikan yleismies oikein on. Nyt se on paljastunut jopa koko Suomen kansalle: mies, joka on ollut Timon kanssa läheisessä yhteistyössä jo 20 vuotta, eikä oikeastaan voi sanoa, mikä PerusSuomalaisten hyvistä ideoista on kummankin käsialaa. He ideoivat ja innostuvat yhdessä. - On kyllä hra Jusula osannut pysytellä täysin taustahenkilönä, näkymättömissä, mikä hänelle kunniaksi luettakoon.

Timo Soinin tärkein ominaisuus on aitous. Hän on sydänjuuriaan myöten rehellisesti sitä, mitä puhuu. Hän pitää tavallisista ihmisistä ja nämä (eli me) pitävät (ja pidämme) hänestä. Hän puhuu sydämensä kielellä sinun sydämellesi, mikä on sinulle hyvä. Hän puhuu läsnäolevana ymmärrettävää selkosuomea ja on täysillä asialla tehden aina parhaansa. Samalla tavallahan Mitro Repokin toimii tuntevana, kokevana ihmisenä ja jopa koskettelevana ottaen sinut vakavasti. Niinhän Timo Soinillakin esim. Kankaanpäässä oli aikaa jokaiselle, joka halusi puhua hänen kanssaan.

On pelätty Timo Soinin hukkuvan Brysseliin niin kuin muutkin mepit. Eihän heistä yleensäkään kuulla mitään ennen kuin taas vasta vaalien alla. Mutta sen Timo sanoi jo ennen vaaleja, ettei hän häviä EU:hun. Viikosta kolme päivää ollaan linjalla Bryssel-Strasburg, neljä kotisuomessa. Ja niin kuin Jusula kertoi, Timo tekee kaiken samalla järjellä kuin tähänkin asti, jokaisena päivänä tehdään se, mikä on tehtävänä. Ja Timo on luvannut kertoa kansalle, mitä Brysselissä tapahtuu. Ei hän hautaudu sinne, vaan avaa tiedon ovet meille kaikille. Ja johtaa myös PerusSuomalaisia edelleen.

Tässä on Timon salaisuus, hän ottaa meidät kansalaiset todesta ja toimii niin kuin v.1979 SMP:n eduskuntavaaleissakin sisulla ja sydämellä. Timo liittyi juuri silloin puolueeseen, minut valittiin silloin eduskuntaan.

Ei kommentteja: