torstai 9. heinäkuuta 2009

Juoksua Siionin virsissä

Seinäjoen herättäjuhlien lauantaipäivänä juostiin Lakeus Maraton ja yhtenä lyhyempänä vaihtoehtona oli Körttikymppi, jonka itsekin juoksin. Sain olla herättäjäjuhliin liittyvän juoksutapahtuman alkuhartauden pitäjänä ja muodollisesti lähtölaukauksen ampujana entisenä Herättäjä-Yhdistyksen työntekijänä, rovastina ja 78 maratonin juoksijana vuodesta 1968 alkaen eli 40 vuoden aikana.

Liitin puheeni heränneiden Siionin virsien juoksija-kuviin, joita löytyy kymmenissä virsissä.

Olemme kahden maan kansalaisia, tämän ajallisen isänmaan ja taivaan kansalaisia. Se on hyvä meidän kuntoilevienkin muistaa. Saamme iloita erinomaisesta harrastuksestamme ja sen tuomasta hyvästä elinkunnosta. Kuitenkin Siionin virret ovat täynnä asiaa puhuessaan: On tullut aika juosta varovasti. Älä juokse rohkeasti, Tietäsi käy tutkimaan. Siksi saamme pyytää: Minulle risti rakkaksi, Tee, etten pakoon juokse.

Iankaikkisuusmatkalle olevina saamme pyytää: Päätä juoksu uupuneen Lepoon iankaikkiseen. Auta että en pois enää juokse, Minut kutsut ristisi luokse.
Se autuas on, joka Jeesuksen luo Saa armon ja voimia juosta.
Ja kun tämä juoksuni, Kerran päättyy kuolemassa, Vaivoistani päästäen Anna autuus iäinen.
Isä, vie juoksuni päätökseen, Isä, juoksuuni voimia anna Sinun armoosi toivoni panna.
Uskon kilvassa Hyvin juoskaamme, Luota työhön Herran, jonka alkoi meissä kerran.
Niin että ahkeroisin Matkalla autuuteen Ja hyvin juosta voisin Ja saada seppeleen, kun maahan ikuisuuden Lähetät noutamaan.
Se autuas on, joka Jeesuksen luo Saa armon ja voimia juosta.

Näin saamme juosta hyvän maallisen elämämme ajan ja kerran saamme periä iankaikkisen elämän voitonseppeleen. Hyvää juoksua meille kaikille Taivaallisen Isämme varjeluksesssa.

Ei kommentteja: