keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Lahden MM-kisat alkoivat

Eilen juostiin melko makoisesti maastojuoksut Lahden Salpausselän hienoissa maastoissa MM-kisojen ensimmäisenä kilpailupäivänä. Kankaanpään Urheilijoiden Seppo Kykkänen oli yksi avauspäivän suomalaishahmoista ottamalla voiton M 50 maastojuoksussa, jossa Suomeen tuli kolmoisvoitto ja sitä myöten Sepolle toinenkin kultamitali. Seppo juoksi lujempaa kuin 45-vuotiaatkaan saaden 8 km matkalla ajan 26.31. Toinen Kari Suominen 26.34 ja kolmas Jukka Kauppinen 26.39. Veli-Pekka Vänni KankU oli neljäntenä suomalaisena 14. ajalla 28.16. eli hienosti hänkin selviytyi. Loppuun juoksi 52.

Toinenkin KankU-lainen sai mitalin vähän yllättäenkin, kun M55 sarjan Reino Penttinen tuli kolmantena lenkkinä Suomen hopeamitalit voittaneeseen joukkueeseen ollen 16. ajalla 30.43. Maaliin pääsi 46.

KankU:n Antti Pihlajamäki oli M 60 sarjassa 36. ajalla 41.51 ja loppuun juoksi 41. Minä puolestani M65 sarjassa tulin sijalle 34 ajalla 39.01. Loppuun juosseita oli 48. Suomi sai pronssimitalin ja joukkueessa olivat usein kanssani tasapäisesti kilpailleet Markku Tunturi ja Taisto Kosonen, nyt hävisin heille vajaan viisi minuuttia. Tasan eivät käy onnenlahjat ja veteraaniurheilu on juuri tällaista. Kenellä kestää paikat, kenellä on vaivoja estämässä täysipainoista urheilemista.

Tänään saivat urakkansa loppuun kunnioitettavat kymmenottelijat. KankU:n monipuolisuusihmemies Osmo Villanenvalmistautui tällä kerralla tähän vaativaan lajiin suorittaen urakkansa mallikelpoisesti tullen M70 sarjassa viidenneksi pistemäärällä 6830. Hatun noston arvoinen saavutus tämäkin.

Lahdessa on todella suuren urheilujuhlan tuntua ja kansainvälistä ilmapiiriä. Stadionin rinteen yläosassa roihuaa jopa kisatuli olympitulta matkien. Muistoksi saa jokainen osanottaja lunastaa kisamitalin, jossa erikoisuutena sai oman valokuvansa mitalin takapuolelle. Kyllä kannatti käydä haistelemassa suurkilpailujen ilmapiiriä vaikkapa vain keskenkuntoisena pelkkänä osallistujana.