torstai 2. heinäkuuta 2009

Timo Soinille EU-ryhmä

Netti on käsittämätön, kirjoitin jo eilen tällä samalla otsakkeella, mutta en saanut sitä mitenkään blogiini. Jopa tallensin kirjoituksen, muttei sitä löytänyt tänään tukihenkilönikään Pekka Nikkola, joten kirjoitan juttua uudelleen. Ei muuten ole ensi kerta, kun kirjoitus häviää bittiavaruuteen jälkiä jättämättä. Mielestäni tässä nettisysteemissä olisi paljonkin kehittämistä, enkä ole tässä mielipiteessäni yksin. Esim. yksi tuttava kertoi juuri yrittäneensä maksaa laskuja, josta ei tullut mitään. Seuraavana päivänä kaikki taas pelasi. Niin kuin nyt tämän blogiin kirjoittaminenkin.

No niin, Timo Soinille on siis järjestynyt oma parlamenttiryhmä: Itsenäisyyden eli vapauden ja demokratian meppi-ryhmä. Se on muodostettu vasta edellisvaalien jälkeen, jolloin ryhmä koostui 24 mepistä. Nyt uuteen ryhmään on jo liittynyt 30 meppiä ja muutaman kanssa vielä neuvotellaan. Timo itse kertoo liittyneensä ryhmään täysivaltaisena jäsenenä, ja hän on saanut ohjelmaan myös omia itse tärkeinä pitämiään asioita. Jo entuudestaan hän tuntee ryhmän jäseniä, joten mihinkään outoon joukkoon hän ei liity. Ja näin ryhmän jäsenenä hän myös saa äänensä paremmin kuuluviin eikä tarvitse sohia yksinäisenä sutena.

Hyvin paljon Timo Soinin kanssa samoja käsityksiä omaava kepun Hannu Takkula ilmoitti aiemmin liittyvänsä myös EU-kriittiseen ryhmään päinvastoin kuin mitä hän on aiemmin ollut muiden kepulaisten kanssa liberaaliryhmässä. Nyt kuitenkin hän on pyörtänyt omat pyhät puheensa ja tehnyt vastoin omia ja äänestäjiensä ajatuksia ja liittyykin taas liberaaliryhmään varmaan puolueensa painostuksesta. Näin, kun äänet on saatu narrattua, viis enää on väliä äänestäjistä tai omista periaatteista. Ei ihme, että kansalaiset ovat kyllästyneitä politiikkaan.

Aivan päinvastoin Timo Soinilla puolestaan oli yhtenä painavana syynä liittyä tähän itsenäisyys- ja demokratiaryhmään täysi vapaus äänestää myös oman käsityskykynsä mukaisesti ryhmän mitenkään sitomatta. Tätähän meillä Suomessakin usein vaaditaan kansanedustajilta, jotka useimmiten äänestävät ei oman päänsä vaan ryhmäkurin mukaisesti.

Timo Soinille hänen avullaan EU-parlamenttiin päässeen Sari Essayahin liittyminen EU-myönteiseen ryhmään, joka jopa ajaa EU:n kehittämistä liittovaltioksi, on pettymys eikä syyttä. Timo sanookin Sarin olevan liian hyvän mokoman ryhmittymän jäseneksi.

Muuten Timo sanoo viettävänsä - niin kuin muutkin oikea perussuomalaiset - kesää ja lomaa mökillä, ja vieläpä voi sanoa, satakuntalaisessa maisemassa Sastamalassa. Nyt kannattaakin täysin siemauksin nauttia kesän kaikista iloista. Ei tätä herkkua meille suomalaisille koskaa liikaa annneta.

Ei kommentteja: