sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Noormarkun hautausmaan laajennus vihittiin

Paljon kiitosta saanut Noormarkun seurakunnan hautausmaan laajennus vihittiin tänään juhlallisesti käyttöön. Partiolaiset kantoivat suomenlippujen rivistöä. Torvisoittokunta puhalsi ilmoille aluksi Beethovenin Jumalan kunnia luonnossa ja säesti veisattuja virsiä. Myös kirkkokuoro lauloi.

Piispa Kari Mäkinen suoritti vihkimisen, jonka jälkee uudisaluetta saadaan käyttää hautauksiin. Tämä laajennusosa nykyisen hautausmaan ja kirkon ympärillä olevan hautausmaan välissä - entinen Ahlströmin pelto - yhdistää nyt molemmat hautausmaat. Uusi alue on saanut aivan erityistä kiitosta yli 300 metriä pitkästä valtatie 23 Pori-Jyväskylä-tietä reunustavasta erittäin taitavasti tehdystä kiviaidasta, jossa luonnonkivet on vain asetettu paikoilleen ilman sidosaineita ja aita on mitä suorin ja tasaisin. Myös keskellä sijaitseva kymmeneen metriin ulottuva valaistu risti katseenvangitsijana on vaikuttava.

Puheessaan piispa kertoi vihkimisen tarkoittavan kahta asiaa. Ensinnäkin alue nyt erotetaan sille kuuluvaan tehtävää eli se pyhitetään. Pyhittäminen on juuri erottautumista omaan tarkoitukseensa, aivan kuten pyhäpäivä on muista päivistä erotettu omaa tehtäväänsä varten. Toiseksi vihkiminen tarkoittaa toivon näköalaa. Saamme rakkaitamme saattaessamme haudan lepoon ja käydessämme heidän haudoillaan muistaa kristillistä ylösnousemustoivoamme, meillä on Vapahtajamme Jeesuksen ansion tähden iankaikkinen elämä ajallisen elämämme jälkeen.

Juhlatilaisuutta hautausmaan ristin tuntumassa sävytti erinomaisen kaunis ja lämmin syyssää, joka osaltaan sai suuren joukon ihmisiä liikkeelle ihastelemaan uutta hautausmaan osaa ja seuraamaan vihkimisjuhlallisuuksia. Seurakuntakodissa oli lopuksi kahvitarjoilu, jonka päätteeksi piispalle ojennettiin seurakunnan viiri. Näin noormarkkulaiset voivat syystä olla ylpeitä vuosikausien hankkimisen jälkeen nyt valmiiksi saadusta hautausmaaurakastaan, joka käynnistyi kankaanpääläisen talouspäällikkö Hilkka Tommilan ollessa vastuunkantajana taloushallinnon osalta.

Ei kommentteja: