lauantai 12. syyskuuta 2009

KankU mitalirohmuna omissa SM-kisoissaan

Tyly isäntä oli Kankaanpään Urheilijat järjestämissään veteraanien Suomen mestaruuskilpailuissa. Isäntäseurasta otti osaa näihin maantiejuoksun SM-kisoihin 21 urheilijaa, joista kaikki saivat mitalin. Saaliina oli neljä henkilökohtaista mitalia, joista yksi mestaruus ja kolme hopeatilaa. Joukkuekilpailuissa tuli seitsemän mitalisijoitusta: 3 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi.

M 50-sarjassa isännöin totuttuun tyyliinsä kesän kaksinkertainen maailmanmestari Seppo Kykkänen voittaen suvereenisti 10 km ajalla 34.06. Häntä säesti hyvin Veli-Pekka Vänni hopeasijallaan 35.40. Joukkuemestaruuden täydensi M55-sarjan Reino Penttinen oltuaan sarjassaan kuudes ajalla 38.17 häviten voittajalle kokeneelle arvokisavoittajalle Heimo Kärkkäiselle vain 1.35.

Joukkuemestaruuteen ylsivät nyt myös ensi kertaa naiset N65 sarjassa juoksijoina N65-sarjassa viidenneksi tullut Kaarina Vehkamäki, N70-sarjan neljäs Salli Kiviniemi ja N75-sarjassa hopealle sijoittunut Helena Velhonoja.

Kolmannen joukkuekullan saivat M45 kankulaiset kympin juoksijat ottaen joukkueina jopa kaksoisvoiton. Voittajajoukkueessa juoksivat Joukko Perkiömäki 42.25, M55 Markku Haapa 41.58 ja M60 Reijo Ojennus 45.22. Hopeamitalit ojennettiin joukkueelle Olli Kujansuulle, M50 Jari Koskelalle ja M55 Tauno Asukkaalle. Samassa 45-vuotiaiden sarjassa kankulaiset juoksivat puolimaratonin myös joukkueena hopeatilalle: Reijo Peltomaa 1.30.42, M55 Raimo Hannukainen 1.36.06, M60 Antti Pihlajamäki 1.58.31. Joukkue olikin KankU:n ainoa puolikkaan kiertämiseen uskaltautunut kolmen miehen ryhmä. Muut tyytyivät 10 km matkaan.

Kahden hopean omistajaksi pääsi M35 Marko Karvanen oltuaan sarjassaan toinen 42.42. Hopeajoukkueeseen luettiin lisäksi M40 Jari Vihakara 40.32 ja M55 Matti Palmu.

Suomen Veteraaniurheiluliiton seurojen välisessä kilvassa KankU kasvatti pistetiliään 68 pisteellä, kun aiemmin pistepottia on kertynyt niin maastojuoksuista kuin varsinaisista yleisurheilumestaruuskilpailuistakin, nousee seuran sijotus melkoiseksi kaikkien veteraaniseurojen joukossa. Pistetilasto julkaistaan kun vielä jäljellä oleva SM-maraton on juostu.