lauantai 10. lokakuuta 2009

Kaavoitusasiaa

Muistan 1980-luvulta kansanedustajakaudeltani, miten Satakunnan asioita ajoivat Satakunnan maakuntaliitto ja seutukaavaliitto. Maakuntaliittoa johti Jouko Alm ja seutukaavaliittoa Pauli Marjanen. V.1967 perustettu seutukaavaliitto ja maakuntaliitto yhdistettiin v.1991 Satakuntaliitoksi. Parast´aikaa on tekeillä ja valmistusvaiheessa 2000-luvun vaihteessa voimaan tulleiden lakien mukainen Satakunnan maakuntakaavaehdotus, joka korvaa aikaisemmat seutukaavat, joita on tehty viisi kappaletta. Maakunnan suunnittelun keskeiset välineet ovat nykyisin maakuntasuunnitelma, maakuntakaava ja maakuntaohjelma. Huomionarvoista on maakunnan jakaminen kolmeen seutukuntaan: Rauman, Porin, Pohjois-Satakunnan. Pohjoiseen alueeseen kuuluvat Kankaapää, Siikainen, Honkajoki, Karvia, Jämijärvi, Lavia ja Kiikoinen.

Meillä Kankaanpäässä on tekeillä keskustan osayleiskaavan laadinta ja siihen liittyvä Tekes-rahoitteinen tutkimushanke. Yleiskaavatoimikunnassa valitsimme kuusi toimistoa tekemään yksityiskohtaisen tarjouksen kaavoitushankkeen toteuttamisesta. Konsulttiehdokkaiden tarjoukset pisteytettiin neljällä perusteella: työohjelmat, pätevyys ja kokemus, toimitusvarmuus, kokonaishinta. Tekes-hankkeen kautta saadaan varoja 57.000€.

Eriksson Arkkitehdit Oy sai kaavatyön tehtäväkseen parhaan pisteytysmäärän keränneenä. He käyttävät työryhmää, jossa on innovatiivisuutta, yhteistyökykyä ja kokemusta kaupunkisuunnittelusta monen eri alojen asiantuntijan yhteistyöllä. Eriksson Arkkitehdit Oy itse vastaa kaavoituksesta, rakennussuunnittelusta ja 3D-mallinnuksesta. Trafix Oy huolehtii liikennetutkimuksesta ja -suunnittelusta. Gaia Consulting Oy puolestaan kantaa vastuun ilmastollisten ja ekologisten vaikutusten arvioinnista ja tutkimuksesta. Mukana ovat myös energiatehokkaan palvelukonseptin osaajana UnitedLog Finland Oy, yleiskaavan mitoitusasiantuntijana Seppo Lamppu Tmi ja valaistuspuolen energia-asiantuntijana Valoa Desing Oy. Kuvataiteilija Pertti Kukkosta voidaan lisäksi käyttää ympäristötaiteen osaajana.

Eriksson Arkkitehdit Oy on toiminut kolme vuosikymmentä ja viimeisimpiä osallistumisia ovat Kiinassa Tianjinin uuden kaupunkikokonaisuuden kutsukilpailu, Järvenpään Lepolan tontinluovutuskilpailu ja Mustasaaren keskustan kutsukilpailu. Kaavoitustyömme on siis varsin pätevissä käsissä!

Ei kommentteja: