torstai 1. lokakuuta 2009

Mikään ei ole mittään

Hallinto-oikeus on mitätöinyt Pauli Lanteen valituksen Leppäsen korttelin tontinvarauksista, joita oli jatkettu sopimusajan jo umpeuduttua, koska ei ole loukattu yhdenvertaisuuden periaatetta ja koska muka kyseessä on yksityisoikeudellinen sopimus. Laki on niin kuin se luetaan. Olisi kuulemma pitänyt tehdä rikosilmoitus sopimuksen rikkomisesta, nyt periaatteessa valitusta ei lainkaan edes tutkittu, vaan tyrmättiin se mainituilla maallikolle käsittämättömillä perusteilla.

Mutta kaikkein kummallisinta on tänään tuleen kaupunginhallituksen esityslistan kaupunginjohtajan tekemä ehdotus meidän 9 valtuutetun jättämästä aloitteesta, jossa esitämme, ettei kaupungilla ole välitöntä tilatarvetta eikä siis myöskään tarvitse tehdä uutta vuokrasopimusta jo päättyneen sopimuksen jälkeen Leppäsen kortteliin rakennettavasta liiketilasta. Johtaja näet ilmoittaa yksikantaan kaupungilla olevan voimassaoleva varaus toimitilojen vuokraamisesta eikä osapuolilla ole erimielisyyttä sopimusten voimassaolosta.

Ja kuitenkin kaupungin varattua vuokratilaa 21.2.2008 tehtiin esisopimus 18.8.2008, jossa todettiin sen jatkuvan enintään 31.3.2009 saakka. Lopullinen vuokrasopimus 13.12009 edellyttää, että rakentamispäätös on tehtävä 1.5.2009 mennessä ja mikäli vuokrananataja päättää, ettei rakennustöitä aloiteta, katsotaan myös vuokrasopimus purkautuneeksi.

Konte ilmoittikin 30.4.2009 rakennustöiden peruuntumisesta. Näin myös kaupungin liiketilavaraukset päättyivät samaan aikaan. Ei myöskään ajankohdan jälkeen kaupunginhallitus ole tehnyt uutta vuokrasopimusta. Kaupungin hallintosäännön mukaan kiinteän omaisuuden vuokralle ottamisesta tai antamisesta päättää kaupunginhallitus.

En torilla (joka torstai kuten tänäänkin ole torilla) enkä muuallakaan ole kenenkään kadunmiehen kuullut puolustelevan kaupungille kalliilla n.18-20€ neliöhinnalla vuokrattavia tiloja varsinkaan nykyisessä talousahdingossa, jossa kaupungin henkilökunta opettajia ja päiväkotien henkilökuntaa myöten joudutaan lomauttamaan. Miten päättäjillä voisi olla päinvastainen mielipide ja runnata kaupunginjohtajan johdolla tällainen jo päättynyt sopimus väenväkisin voimaan. Vai onko tässäkin kyseessä vain yksityisoikeudellinen asia, joka ei loukkaa yhdenvertaisuuden periaatetta! Ja eikö talonpoikaisjärki enää ole mittään lainoppineiden koukeroihin verrattuna!

Ei kommentteja: