lauantai 24. lokakuuta 2009

Ökypankkiiritko hallitsevat

Lassa Mårtensson kysyy laulussaan, kuinka kukaan, kukaan, voisi rakastaa tätä kurjaa maailmaa, vastaten sitten, että yksi Jumala voi rakastaa. Nyt tosin rupeaa näyttämään siltä, että maailman rikkaat pankkiiritkin rakastavat, kun saavat kerätä aina vain suurempia voittoja mitä ihmeellisimmistä asioista, jotka viimekädessä me pienet ihmiset maksamme.

Suosituimmaksi puoluejohtajaksi galluphaastattelussa noussut Timo Soini puhuu tänään ykkösaiheeksi syksyn Kööpenhaminan ilmastokokouksen ansiosta nousseesta ilmaston lämpenemisestä ja päästöjen vähentämisestä. Asiahan on elintärkeä. Mutta jälleen tässä hyvässäkin asiassa ajetaan vain juutalaispankkiirien asiaa, niin kuin eräs hyvä ystäväni näkee lähes kaikessa maailman tapahtumissa samojen tahojen olevan liikkeellä ja voittoja keräämässä.

Timo Soini vaatii prosenttimääräisten päästöjen vähentämisen ja päästökaupan sijaan toista oikeudenmukaisempaa OMINAISPÄÄSTÖJÄRJESTELMÄÄ. Sellainen on jo voimassa autoilla. Se edellyttäisi päästöjen laskemista tuotetun määrän suhteessa laskettuna esim. tonnien, megawatien tai vastaavien mukaisesti. Se myös mahdollistaisi teollisuuden säilymisen Länsi-Euroopassakin.

Suunnitellut prosenttimääräiset päästöjen laskemiset ja päästökaupan sen sijaan edistävät vain kyltymättömien ilmastomafiasojen rahastusalttarien rikastuttamista. Esimerkiksi Kiina on vaatimassa Kööpenhaminassa 300 miljardia euroa, vaikka suunnittelee 200 uutta hiilivoimalaa yhteensä 150.000 megawatin tuottamiseksi. Samaa rahasummaa havittelevat myös Intia ja Afrikan maat yhteisesti, vaikka jo nyt ylikansalliset yhtiöt tekevät näissä maissa tuhansien miljardien voitot vuodessa. Kansainvälisten pankkiirien taskuunko valuvat ilmaston päästövähennyksiin käytettävät varat?

Alituinen ihmettelyni on kansainvälisen huumekaupan lähes esteetön jatkuminen. Jos halua olisi, se varmasti saataisiin lopetettua. Onko tässäkin pankkiirien sormet pelissä?

Ei kommentteja: