keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Onko ihme

Päivän uutisanti kertoo taas karua kieltään politiikkojemme ryvettyneisyydestä. Syyttä eivät tavalliset ihmiset ole kurkkuansa myöten täynnä politiikkojemme edesottamuksista, siksi aina vain ihmeellisempiä asioita tulee päivänvaloon. Ikävintä on se, että yhä useampi uhkaa jättää äänestämättä tätä poliittista korruptoituneisuutta tarkkaillessaan. Mutta juuri muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaisiin nimenomaan kansalaisten äänivoimaa. Äänestämätön ei vaikuta eikä hänellä periaatteessa pitäisi olla edes arvosteluvaraa, aiheita kyllä riittäisi.

Kepun asuntorakentajalta Nuorisosäätiöltä kerää RAY avustuksiaan pois 70.000€ edestä. Edelleen on selvittämättä puheenjohtajina toimineiden ja vaaliavustuksia saaneiden pääministeri Matti Vanhasen ja Antti Kanki-Kaikkosen lahjusrahasekoilut ja jääviydet. RAY vaatii takaisinmaksua säätiölle kuulumattomien huvimatkojen ym. kustantamisen vuoksi. Vaalirahat on mukamas maksettu muista rahoista. Kaiken kaikkiaan ihmetyttää, millä perusteilla keskustapuoluelainen säätiö on saanut ruveta rakentamaan asuntoja ja vieläpä yhteiskunnan tuella ARA:n RAY:n avokätisillä avustuksilla. Tämäkin on yksi esimerkki poliittisesta märännäisyydestämme.

Sitten se suomenruotsalaisten suuret pääomat ja ohjailut säätiöiden kautta verottomasti rkp:lle.
Nyt kerrotaan Gyllenbergin säätiön antaneen alle torihintojen vuokra-asunnon ministeri ja rkp:n puheenjohtaja Stefan Wallinille. Itse asiasta kuultuna hän vastasi kaikkiin kysymyksiin: Olen maksanut sen hinnan, joka on pyydetty. Eipä ollut niin kuin toimittaja sanoi KÖYHÄLLÄ ministerismiehellä mitään muuta sanottavaa. Uskottavaako?

Ja vielä päivän pohjanoteeraus raavailta uroilta, demarien Tero Rönnin ja kepun Pekka Vilkunan suusta kuultiin arvostelua puhemies Niinistön lausunnoista ja puuttumisesta pikkumaisen kamreerin tavoin eduskunnan hallintoon. Itsekin olen sen kuullut veteraanikansanedustajien hallituksessa miten on turha pyytää mitään lisärahoja tarkan puhemiehen talousseulan läpi, mutta olen pitänyt sitä vain hyvänä, onhan eduskunnan annettava esimerkkiä kuten ennen sanottiin: talous tarkka, vakaa markka.

Mutta tämä ei tyydytä Rönniä ja Vilkunaa. On muka ollut paha, että puhemies on vaatinut edustajien eläkelakia eli nykyisin virallisesta nimeltään sopeutumisrahaa tarkistettavaksi, kun vihreiden Janita Andersson aikoo jäädä alle 40-vuotiaana täydelle 4.000€ kuukausieläkkeelle. Tälläinen tappaus on kuulemma harvinaisempi kuin loton päävoitto. Ja puhemiehen tiukan kontrollin vuoksi on muka eduskuntatalon työilmapiiri muuttunut kireäksi ja vähemmän motivoivaksi. Mutta eihän kansa eduskuntaan ole äänestänyt edusmiehiää ja -naisiaan viihtymään vaan tekemään töitä koko kansakunnan eteen.

Ja sitten kaiken huippuna eduskunta suuressa viisaudessaan yli sadalla viittäkymmentä vastaan vapautti kauppojen sunnuntaiaukiolot. Voiko järkyttävämpää päättää muutenkin häiriintyneen ja rauhattoman nykyihmisen pään saamiseksi entistäkin sekaisemmaksi ja hektisemmäksi.

Ei kommentteja: