torstai 19. marraskuuta 2009

Lämmin toripäivä

Vuodenaikaan nähden saimme pitää toripäivät hyvissä olosuhteissa, lämpöä riitti muutama aste eikä sadekaan hätyytellyt, vaikka eilen satoi ja taas huomenna on luvattu sateiden jatkuvan. Koko syksynä ei liikoja olekaan satanut, joten nyt ennen talven tuloa on sateiden aika, jotta kaivoihin, pohjavesiin ja vesistöihin saadaan riittävästi vettä.

Limppukauppa ja Kankaanpään Urheilijoiden hiihtojaoston arpojen myynti sujui kohtuullisesti, torilla riitti myöhäissyksyn huomioonottaen väkeä, vaikka varsinainen ryntäys tulee vielä ennen joulua, kun ainakin joulukalat on hankittava torin taatuilta kalakauppiailta.

Illan siioninvirsiseuroissa Porissa veisuu kaikui jälleen komeasti ja meitä miehiäkin oli esimerkiksi yksikin kymmenen hengen pöytä yksinomaan miehillä täytettynä. Noormarkun entisellä kirkkoherraväellä Pelto-Pireillä oli kahvitusvuoro. Puheenvuoron käyttivät kolme entistä kirkkoherraa, Jussi Pelto-Pirin lisäksi Nakkilan entinen kirkkoherra Sakari Honkanen ja minä entinen Jämijärven ja Jurvan kirkkoherra.

Valtakunnallisen Herättäjä-Yhdistyksen noormarkkulainen tilintarkastaja Martti Rehula valitti, ettei Satakunnan alueen herännäisseuroja ole netissä, josta löytyy esim. Turun seudun seurat ja jonne Turun kristilliselle opistolle olemme tekemässä retken jouluseuroihin 15.12. auton lähtiessä Kankaanpäästä, Noormarkkun, Porin ja Euran kautta Turkuun. Martti kyllä sitten totesi seuraväkeä katsellessaan, ettei sen puoleen tämä väki taida liiemmin katsellakaan nettiä, mutta netin avulla voisi joukkoon tulla joku uusi nuorempikin seurakävijä.

Seurojen teemana oli kyllä viikon aiheen mukaisesti valvominen, mutta Pelto-Piri puhui myös huomisen kansainvälisen lasten oikeuksien päivän aiheesta katsomansa tv-ohjelman herättämiä ajatuksia nuorten kymmenen vuotta täyttäneiden meinareiden eli raskasta kaivostyötä tekevien lasten kovasta kohtalosta. Myös eräs radion aamuhartauspuhuja puhui lasten huomioimisen välttämättömyydestä jumalanpalveluselämässämme viitaten viime vuosikymmenien uusiin avauksiin kirkoissamme: morsiushuoneet hääparien valmistautumista varten, huonokuuloisten kuulolaitteet, vaikeasti liikkuvien luiskat ulko-ovilla ja alttarilla. Nyt olisi kehiteltävä lapsille vaikkapa oma alttari, jotta hekin voisivat viihtyä yhteisissä kokoontumisissa, esim. jumalanpalveluksen saarnan aikana sakastissa pidetäänkin jo joskus ja jossain pyhäkouluja.

Ei kommentteja: