torstai 3. joulukuuta 2009

KankU joulukuu 2009

Yleisurheilu, hiihto, telinevoimistelu ja paini ovat näyttävästi esillä tänään ilmestyneessä Kankaanpään Urheilijoiden Kankaanpään alueelle joka kotiin talkoovoimin jaettavassa seuralehdessä Joulukuu 2009. Lehteä on tehty jo parinkymmenen vuoden aikana jopa kaksi kertaa vuodessa, vasta parina viime vuotena vain kerran vuodessa johtuen siitä, että Kankaanpään Puhelimen fuusioiduttua ja päätösvallan etäännyttyä emme enää ole saaneet jakaa keväisin päivänvalon näkevää palveluhakemistoa, vaan joku helsinkiläinen nuori ekonomi kylmästi päättää koko maan osalta palveluhakemistot postin jaettaviksi. Voiko olla väärempää asiaa, kun urheiluseura huolehtisi saman asian eikä varmasti ainakaan kalliimmalla. Mihin tällaisesta asiasta voisi ottaa yhteyttä ja saada asiaan korjausta. Pienelle urheiluseuralle jokainen rahanansaitsemiskeino on tärkeä, sitä ei Helsingin ekonomi norsunluutornistaan edes ymmärrä!

Seurallemme ja etenkin lehdestä vastaavalle yleisurheilujaostolle lehti on elintärkeä. Nytkin nuorten urheilutoiminnan ylläpitämiseen käytettäviä tuki-ilmoituksia on sadaltakymmeneltä yritykseltä. Kaikki ovat Kankaanpäässä tai lähiseudulla toimivia liikelaitoksia. Paikkakunnallamme on lukuisia muitakin yrityksiä, koko maata käsittävien ketjujen myymälöitä, joilla ei näytä olevan paikkakunnalla muuta roolia kuin kiskoa rahat pois lurjuksilta, missään alueen seurojen julkaisuissa ei näy yhden yhtäkään näiden yritysten ilmoitusta, onko rahat menneet pimeään vaalitukeen. Tekisikin mieli tähdentää ihmisille, että harkitsisivat aina ostoksia tehdessään, miten ko. yritys tukee paikkakunnan toimintoja aivan samoin kuin tulisi pyrkiä käyttämään nimenomaan oman alueen yritysten palveluita ja muistettava, ettei pidä lähteä merta edemmäs kalaan.

Tämän aiheellisen vuodatuksen jälkeen voi todella kehoittaa tutustumaan lehteen - tietysti laittamaan merkille kaikki ilmoittajamme - mutta lukemalla myös juttuja ja katsomalla runsaslukuisia värikuvia, joita on etenkin nuorista urheilijalupauksista. Yleisurheilujaoston puheenjohtajan Jorma Hietamäen kynästä on lähtenyt kirjoitus otsakkeella Hienoja nuoria ihmisiä paikkakunnalla. Itse olen saanut välittää Jouluevankeliumista rauhan sanomaa. Omista järjestämistämme ikäihmisten SM-maantiejuoksuista ja oman seuran juoksijoiden hyvästä menestyksesta ko. kisoissa on juttu, kuten myös veteraanien hyvistä sijoituksista kesän muissa SM-kisoissa ja Lahden MM-kilpailuissa. Samoin kerrotaan sisulisäurheilijoittemme tuloksellisesta kesäkaudesta ja erikseen Nuorten SM-kisakuulumista, joihin kuului mm. kulta- ja hopeamitalit!

Edellistalvi oli myös nuorille hiihtäjillemme varsin hyviä tuloksia tuottanut. Hiihdolla kulkee hyvin ja KankU:n hiihtokoulu syksyllä 2009 ovat koko aukeaman kattavien hiihtokirjoitusten aiheena. Painista kerrotaan Painimolskin äärella ja telivoimistelusta on koko sivu Telinevoimistelusalilla tapahtuu. Vielä on luettavissa seuran johtokunta ja kaikkien kuuden eri jaoston kokoonpanot. Onpa nuorimman urheilijaperheeseemme kuuluvan Aapo Olavinkin terhakka kuva nähtävissä.

.

Ei kommentteja: