lauantai 30. tammikuuta 2010

Elämälle kirkkokonsertti

Parhaat paikat oli varattu eli ne, joista näki hyvin kirkon kuoriin, kun tulimme Keski-Porin kirkkoon kuntelemaan vaikuttavaa konserttia. Olisihan se pitänyt muistaa entisenä seurakunnan työntekijänä, miten kirkossa on mahtavat pylväät estämässä näkymiä sivulaivoista alttarille. Porilaiset asian tietävät ja kansoittavat siksi ajoissa keskilaivan istuimet, jotka olivat siis täynnä tullessamme kirkkoon noin varttia vaille h-hetken. Osa meistä menikin lehterille, jotka ovat ympäri kirkon ja sieltä kyllä näkyi ja kuului erinomaisesti paitsi juontajan Osmo Olkkosen puhe, josta ei ainakaan lehterin etuosassa tahtonut saada selvää.

Kolmen sotilassoittokunnan, Jorma Hynnisen ja Porin Mies-Laulajien konsertti oli kunniakansalaisillemme veteraaneille maksuton. Niinpä teimme Kankaanpään seudun Sotainvalidien kustantamana linja-autoretken Poriin. Mukaan saimme 28 henkeä, jotka eivät lähtöänsä katuneet, siksi mahtavan puolitoistatuntisen esiintyjät tarjosivat meille kuulijoille.

Satakunnan Sotilassoittokunta, Panssarisoittokunta ja Laivaston soittokunta olivat saaneet jalkeille 35 soittajaa Riku Huhtasalon johdolla. Porin Mies-Laulussa oli lähes yhtä monta miestä eli 32. Soittajissa toki oli kaksi naistakin. Soitto todella raikui parhaimmillaan melkoisella voimalla, kyllä silti Jorma Hynnisen mahtava äänikin kuului hänen laulamissaan seitsemässä laulussa.

Alussa soittokunnan esittivät Järnefeltin Korsholman ja J-P Lehdon Suita III isänmaalle. Hynnisen laulut olivat yksinlauluja parhaasta päästä, Sibeliuksen Ristilukki ja Svarta rosor sekä Merikannon Elämälle, Laatokka, Merellä ja yhdessä kuoron kanssa Kun saapuu Herra Sebaot. Ylimääräiseksi kappaleeksi oli varattu Hynnisen esittämänä Oi muistatko vielä sen virren, jonka herkkä tunnelma päätti onnistuneen illan. Harvemmin näin täällä mailla voi kokea näin laadukasta konserttia, onhan Jorma Hynninenkin kiertänyt kaikki maailman johtavat oopperanäyttämöt ja on edelleen kovassa vedossa huolimatta yli 60-vuoden iästään, mutta olemus oli kuin nuorukaisella, kyllä täytyy olla liikuntaharrastustakin kunnon ylläpitäjänä!

Ei kommentteja: