maanantai 4. tammikuuta 2010

Kaupunginhallituksen kokouksesta

Kaupunginhallitus oli koolla vuoden ensimmäisessä kokouksessaan. Asioiden joukkoon oli eksynyt mielenkiintoisiakin asioita.

Leppäsen korttelin osalta oli käsittelyssä kaksikin valitusasiaa. Ensinnäkin lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle Pauli Lanteen tekemästä valituksesta tontin myynnistä Antti ja Petri Kulmalalle. Tontin myytiä perusteltiin Konte Oy:n ja Kulmaloiden perustettavan yhtiön nimiin tehdyn sopimuksen perustella, jonka Konte Oy on 28.4.2009 purkanut perustettavan yhtiön nimissä ilmoituksellaan rakennustöiden peruuntumisesta. Jopa kaupungin hankkima lakimiehen lausunto toteaa kaikkien kaupunkia asiaan sitovien sopimusten päättyneen tähän ilmoitukseen. Tähän perustuen myös Erkki Lilja ehdotti Kauko Jussilan kannattamana, että Lanteen valitus hyväksytään, mutta äänin 7-2 korkea-arvoinen hallitus esitti Lanteen valituksen hylättäväksi.

Toinen Leppäsen korttelia koskeva asia oli Lanteen oikaisuvaatimus kaupungin tekemän tilojen vuokrasopimuksen hylkäämiseksi. Kaupunkihan on päättänyt 30.11.09 vuokrata liikerakennuksesta liiketilaa 50-70 neliötä pääomavuokran ollessa 14 € neliöltä ja toimistotilaa 350-400 neliötä 11 € neliö pääomavuokrana. Lisäksi tulevat hoitokustannukset. Missään muualla kaupungilla ei tunneta näin korkeaa vuokratasoa. Lilja esitti taas oikaisuvaatimuksen hyväksymistä, mutta jäi yksin, vaikka Jussilakin monin eri syin kyllä arvosteli sopimusta, mutta kun hänen oma ryhmänsäkin edustaja oli ollut hyväksymässä sopimuksen, ei sen vuoksi kannattanut Liljaa. Erkki jätti molempiin asiakohtiin eriävän mielipiteensä!

Esillä oli myös toinenkin paljon puhetta herättänyt asia eli kaupungin hallinnoima ns. älyvaate eli Clothing Plus Oy:n perustamishanke eli Puettavan teknologian tutkimuskeskus, joka saatiin EU:n rahoitushankkeeksi. Siinä on nyt kymmenkunta työntekijää, joista puolet Kankaanpäässä. Tukirahoja vain on jäänyt saamatta ja niistä on käräjöity. Nyt oli kysymyksessä mahdollisen jatkovalituksen tekeminen hallinto-oikeuden päätökseen. Päätöksessä oli myönteistäkin, kun lääninhallinnolle palautettiin mm. ulkomaanmatkoista johtuvien kustannusten korvaukset uudelleen käsiteltäviksi. Kaupunki on saanut takkiinsa 1.200.000 € + vuodelta 2003 400.000 € ja asianajokulut. Mutta samalla on saatu Kankaanpäähän Tampereen Teknisen korkeakoulun pienyksikkö. Tätä päänavausta pitäisi vain tehokkaasti hyväksikäyttää kaikin mahdollisin keinoin. EU ei myöskään ole kaikilta osin katsonut hanketta myönteisesti, kun tuotantoa on mennyt Kiinaan ja patenttejakin on siirretty toisiin nimiin.

Kuntaliitosneuvottelutkin etenevät, neuvottelun pohjaksi esitettäviä asioita oli koottu luetteloksi, joka näytti erittäin hyvältä ja siltä pohjalta on hyvä edetä. Kun pohja-asioissa päästään kuntien välillä hyvään tahtotilaan, voidaan hankkia liitosneuvottelua eteenpäin viemään virkamies, jonka kaiken lisäksi kustantaa valtiovalta. Näillä lumilla saataneen tämä valmisteleva virkamies tai -nainen remmiin!

Ei kommentteja: