lauantai 13. helmikuuta 2010

Ajan virrassa

On se vaan Janne Ahonen ihmemies ja suurkilpailujen armoitettu taistelija. Talven kisoissa ei juuri ole menestynyt muuta kuin tärkeimmissä paikoissa, mäkiviikolla kokonaiskilvassa toinen ja nyt sitten - kolmannen kerran - neljäs olympiamäessä. Todella hienoa! Mitään ei voi sille, että jälleen oli kolme parempaa, mutta Jannea on silti syytä onnitella. Talviolympialaiset alkoivat näin Suomen kannalta hienosti ja jatkoa on syytä odottaa heti huomenna yhdistetyn miehiltämme Hannu Manniselta ja Anssi Koivurannalta.

Kansanedustajakirjailijoista skriivatessani on tapahtunut muutakin ajankohtaista kuten Taxellin perustuslakikomitean mietinnön valmistuminen, jolle olisi parasta jättää se omaan arvoonsa ja tehdä niin kuin lukemattomille muillekin komiteamietinnöille: antaa pölyttyä rauhassa hyllyllä.

Timo Soini otti heti mietinnön alkukappaleen EU-maininnasta meloonin nenäänsä ja on saanut laajaa tukea. Viimeksi perustuslakiasiantuntija (punavärinen) Antero Jyränki on asettunut samalle kannalle. Uuden Suomen kyselyssä 65% on myös sitä samaa mieltä,ettei Suomen perustuslaissa tarvitse eikä saa mainita mitään EU:sta. Me olemme täysin itsenäinen maa, itsenäisyytemme on vieläpä kalliisti hankittu.

Eipä Taxellin komiteamietunnölle tule pisteitä presidentiltäkään, kun jo muutenkin olematonta presidentin valtaa ollaan edelleen typistämässä. Samaa mieltä on kansalaisten valtaosa. Mitä todella teemme kansanvaalilla valitulla presidentillä, jos hän on ilman valtaa. Syystä mainitaan nettikeskusteluissa, kun muka ollaan presidentin vallanryöstöä perustelemassa parlamentarismin korostammisella, että presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla, mutta pääministeriksi voi tulla lähes kuka tahansa, esimerkiksi tässä tilanteessa, kun vaaleissa suurimmaksi puolueeksi tulleen kepun johtaja on siirtymässä sivuun ja todella hänen tilalleen voikin tulla kuka muu kepulainen tahansa.

On ollut taas tietoja Nuorisosäätiön vaalirahasotkujen poliisitutkinnoistakin. Kanki Kaikkonen on saanut vaalirahojen lisäksi 42.000 euron luokkaa olevia vuosittaisia kokouspalkkioita ja sanoo jotain, ettei oikein ole tiennytkään niitä kertyneen niinkin paljon. On se ihmellistä kepulaisten pelaaminen. Ja tutkimuksissa on todettu vain 15% vaihtavan vaaleissa ei suinkaan puoluetta vaan vain ehdokasta. Mitä se vaihtaminen puolueen sisällä vaikuttaa, sama meno saa edelleen jatkua, jos ei puolueiden voimasuhteita muuteta.

Sain facebookiin terveiset lujaa ajamisesta Siikaisten tiellä. Tilannenopeutta on noudatettava, olin Kankaanpäässä koskettavissa suurissa hautajaisissa, joka väkisinkin runsaiden sisällä tapahtuneen kukkien laskemisen kanssa kesti yli tunnin ja toinen hautaus odotti Siikaisten kirkossa 42 kilometrin päässä. Hautausten väliä oli vain kaksi tuntia pienistä tahattomista yhteensattumistakin johtuen. Hyvällä tahdolla aina selvitään. Niin sitten lopulta tänäänkin kaikkien osapuolten parhaaksi.

Ei kommentteja: