maanantai 1. helmikuuta 2010

Lippu korkealla

Eilen kirjoitin 300. blogin. Huomenna olemme kolmen päivän matkalla Brysselissä, joten blogit jäävät niiltä päiviltä. Tänään istuimme niin kaupunginhallituksessa kuin -valtuustossakin.

Tietoiskun saimme taiteen teemoista. Kaupungin arkkitehti Maija Anttila esitteli tohtorinväitöskirjaansa, jonka olen aiemmin hankkinut nimikirjoituksella varustettuna. Yli 200 Kankaanpäästä otetutta kuvalla varustetussa kirjassa esitellään kaupungin kehitystä taidekaupunkina ja 2000-luvulla rakennetun yli 100 taideteosta käsittävän taidekehän tarina.

Satakunnan Ammattikorkeakoulun eli SAMK:n Kankaanpään yksikön eli taidekoulun näkymistä kertoivat koulutusohjelmavastaava Matti Velhonoja ja koulutusjohtaja Kimmo Kallama. Ammattikorkeakouluiluilla on menossa kova pudotuspeli. Paria koulua ja tuhansia oppilaspaikkoja uhkaa lopettaminen. Siksi Kankaanpään Taidekoulunkin säilyttämiseksi on tehtävä lujasti töitä korkean tason ylläpitämiseksi. Perinteisten grafiikan, kuvanveiston ja maalaustaiteen opetuksen rinnalle on kehitetty Kalligrafian ja Kuvataideterapian linjastot. Ideoita on paljon, esim. varmasti oppilaita keräävän senioriopiston aikaansaaminen onhan eläkeläistemme määrä jatkuvassa kasvussa.

Museonjohtaja Eeva-Kaisa Haikonen valotti Niinisalossa toimivan kaupunginmuseon näkymiä, jotka museon korkeatasoisuudesta huolimatta eivät ole kovin valoisat, kun vuosikävijämääräkin on vain 700. Paikka koetaan syrjäiseksi ja vanha joskin tilava koulurakennuskin vähemmän edustavaksi. Pihamaakin on perin ankea, Liljan Erkki sanoikin, että kaupunginpuutarhuri asialle.
Saimme myös taidekeskushanketta valmistelleen ohjausryhmän laajan esiselvittelyn. On vain niin, että kaupugilla riittää rahareikiä, vanhusten palveluasuntojen saamisesta lienee kuitenkin kipein tarve. Ja muutenkin tiedämme kuntatalouden ahdingon koko maatakin käsittäen. Sorry!

Valtuustoaloitteena me PerusSuomalaiset jätimme Valoa kansalle, jossa esitimme valojen saamista Verttuun ja Santaskylän kylille. Koska Lohikkoon on jo päätetty jatkaa valoja Kyynärjärven koululta vanhaa tietä Pohjanmaantien Ala-honkajoen puoleiseen risteykseen ja myös Pohjanmaantien ja Hirvikankaantien risteykseen yhdessä tiehallinnon kanssa puuhataan valoja, niin esitimme valoja jatkettavaksi edelleen uuden kevyenliikenteen väylän pituudelta Pohjanmaantielle. Lisäksi esitimme valoja Hapuan valoista valtatietä 23 pitkin Pohjanmaantien risteykseen eli valopylväsliikenneympyrään asti. Kankaanpäässä ei mitenkään ainakaan pääteillä ole liikaa valoja, vertaapa sitä vaikka Pori seudulle, jossa valaistusta riittää esim. Noormarkkuun asti puhumattakaan Etelä-Pohjanmaasta, jossa vasta valoja onkin.

Yhden valtuustotoverin kanssa päätimme, että lippu korkealla, vaikka hän onkin menossa suonitukosten vuoksi leikkaukseen.

Ei kommentteja: