lauantai 20. helmikuuta 2010

On pakkasia pidellyt

Talvi jatkuu ankarana, yli 20 asteen pakkasia riittää. Yöllä on mitattu talven uusi pakkasennätys yli 40 astetta Kuusamossa. Päivän kylmyyttä lisäsi viiltävä viima, jota saimme maistaa Lassilan kirkkomaalla saattaessamme 85-vuotiaan sotiemme veteraanin kotikirkkonsa pyhitettyyn maaahan. Tietysti kukkien laskun ja varsinaisen siunaamisen suoritimme kyläkirkossa sisällä.

Lumiakin on ennätysmäärä, Ruotsissa on ollut ongelmia lumen kanssa ja Helsingissäkin hiihtoloman alkaessa junat ovat myöhästelleet tuntitolkulla. Ensi yönä on meillekin luvattu lisää lunta eli yli 10 senttimetrin lumipyryä. Aamulla pitäisi kuitenkin päästä pitämään messua Noormarkun kirkkoon.

Lunta satoi tupaan myös olympialaisissa suoraan mäkimonttuun. Eka kierroksen jälkeen Matti Hautamäki oli kolmantena, toinen hyppy ei lentänyt mihinkään, sijoitus pitkälti yli 20. Viimeisenä 30. miehenä toiselle kierrokselle päässyt Harri Olli paransi sijoituksensa alle 20 eli oli paras suomalainen, kun eka kierroksella 15. ollut Janne Ahonen ei pystynyt hyppäämään toista hyppyä harjoituskierroksella kaatumisessa kipeytyneen polvensa takia. Neljäs mies Janne Happonen hyppäsi hyvän eka hypyn, mutta diskattiin liian suuren puvun takia, niin kuin pikkumäessä kävi Harri Ollille. Ovat muuten ainoat, jotka kisoissa on hylätty puvun vuoksi.

Niin jotta kun viimeinen viikko alkaa talvikisissa on Suomella koossa kokonaista yksi mitali hopeinen vähemmän arvostetussa lumilautailussa. Joten on se pakkasia pidellyt. Paistaakohon se päivä enää risukasaan? Ja kuitenkin me olemme talviurheilukansa jos kukaan. Pakkasia on ainakin ollut yhtäjaksoisesti joulukuusta asti ja luntakin on jo yllin kyllin enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

Ei kommentteja: